Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Τυρόπιτα Σουφλέ Τούμπανο Greek Cheese Pie Souffle Style



Υλικά
1 συσκευασία φύλλα κρούστας
ελαιόλαδο για το άλειμμα 
για την γέμιση
400 γρ φέτα τριμμένη
250 γρ κίτρινα τυριά τριμμένα (γκούντα,ρεγκάτο,παρμεζάνα)
200 γρ γιαούρτι ή τυρί κρέμα για να γίνει κρεμώδης η γέμιση
ρίγανη,μαύρο πιπέρι
προαιρετικά 
λίγο δυόσμο ξερό τριμμένο
ζαμπόν ψιλοκομμένο
για το σουφλέ
500 ml γάλα πλήρες ή ελαφρύ (η μισό μισό με κρέμα γάλακτος)
4-5 αυγά
αλάτι,μαύρο πιπέρι
προαιρετικά 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 

Σε 34 άρι ταψί,στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα
Απλώνουμε από πάνω την γέμιση,με την φέτα,τα κίτρινα,τυριά,την ρίγανη και το πιπέρι,και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα
Κόβουμε τις άκρες λαδώνουμε και το τελευταίο φύλλο και πατάμε τις άκρες προς τα μέσα με ένα πιρούνι
Χαράζουμε τα κομμάτια
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα,το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε σιγά σιγά την πίτα
Αφήνουμε να ρουφήξει για 2 ώρες
Ψήνουμε στους 175 C για 45-50 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει
Σερβίρουμε




Ingredients

1 packet of phyllo sheet pastry
olive oil for drizzling
For the filling
200 gr feta cheese crumbled
200 gr mixed yellow cheeses (gouda,regato,parmesan)
100 gr yogurt or more till the filling is creamy
oregano,black pepper
optionally
chopped ham
chopped dry spearmint
For the souffle
500 ml milk 
4-5 eggs
salt,black pepper

In a 34 cm pan,line over half of the sheets,by drizzling each one with oil
Spread the filling in the middle,with the feta cheese,yellow cheeses,yogurt,black pepper and orefano
Put the rest of the phyllos on the top,cut of the edges and press them with a fork on the top
Carve the pieces with a knife
Beat the milk,with the eggs,salt and pepper
With a soup spoon drizzle over the milk mixture slowly
Leave it to soak for 2 hours
Bake it at 175 C for 45-50 minutes till golden 
Serve








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου