Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Κις Λορέν Quiche Lorraine



Προετοιμασία 20΄
Ψήσιμο 45'


Υλικά

1 πακέτο ζύμη κουρού ή  σφολιάτα
λίγο αλεύρι
180 γρ μπέικον κομμένο σε κυβάκια
250 γρ κεφαλογραβιέρα και έμενταλ(η γκούντα) τριμμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ βούτηρο
3 κρόκους αυγών
350 ml κρέμα γάλακτος
λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό για το γαρνίρισμα
αλάτι,πιπέρι

Βουτήρωνετε μια φόρμα για τάρτα 22 εκ η ενα ταψάκι την πασπαλίζετε με αλεύρι και στρώνετε την ζύμη ώστε να καλυφθέ ιο πάτος και τα πλαινά τοιχώματα
Σε αντικολλητικό τηγάνι ροδίζετε το μπείκον χωρίς λιπαρή ουσία και κατόπιν το βάζετε σε απορροφητικό χαρτί
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε λίγο βούτηρο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.το αφήνete να κρυώσει
Σκορπίζετε πάνω στη ζύμη το κρεμμύδι,το μπείκον και κατόπιν πασπαλίζετε με τα τριμμένα τυριά
Χτυπάτε σε μπολ την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους και αλατοπιπερόνετε
Περιχύνετε με αυτό το μίγμα τη γέμιση της τάρτας
Ψήνετε στους 180 C για 40 λεπτά μέχρι να σφίξει η γέμιση και να ροδίσει στις άκρες
Πασπαλίζετε με μαιντανό και σερβίρετε

Η συνταγή είναι από περιοδικό του 90 με συνταγές με φύλλα Κανάκη







Preparation 20'
Baking 45'

Ingredients

1 packet or puff pastry or Kourou phyllo dough
some flour
180 g bacon cut into small cubes
250 g kefalotyri cheese and Emmental (or gouda ) grated
1 onion chopped
1 tbsp butter
3 egg yolks
350 ml heavy cream
some chopped parsley for garnish
salt and pepper

Grease a tart form 22cm or pan and sprinkle it with flour,lay the dough to cover the bottom and the side walls of the pan
In a nonstick skillet brown the bacon and then put it on absorbent paper
In the same pan , heat a little butter and saute the chopped onion until golden brown and let itcool
Put the onion and the bacon over the dough and then sprinkle with grated cheese
In a bowl beat the heavy cream with the egg yolks and then salt and pepper
Pour this mixture over the tart
Bake at 180 C for 40 minutes until the filling is thick and the edges are golden brown
Sprinkle with parsley and serve

1 σχόλιο:

  1. καλησπερα μολις ειδα την συνταγη με την κις λορεν και ενθουσιαστικα !!!!!!ειχα και εγω αυτο το λατρεμενο τευχος με τις ταρτες και τις πιττες με φυλλα κανακη αλλα δυστυχως προσφατα καταλαβα οτι το εβαλα στον καδο ανακυκλωσης!θα σε παρακαλουσα παρα παρα παρα πολυ εαν το εχεις να μου στειλεις τις συνταγες με τις αλμυρες ταρτες και πιττες θα σου ειμαι ευγνωμων !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή