Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Αρακάς φούρνου με ανθότυρο Greek baked Peas Stew with Anthotyro




















Υλικά

500 γρ αρακάς
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
1 καρότο σε ροδέλες
4 μικρές πατάτες χοντροκομμένες
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
λίγο ντοματοχυμό
λίγο κέτσαπ
ζωμός κοτόπουλο ή νερό
μανταινός ψιλοκομμένος
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
τριμμένο ανθότυρο η φέτα

Σε ταψί με βαρύ πάτο η σε κατσαρόλα,σωτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο .Προσθέτουμε το καρότο,τις πατάτες και τη ντομάτα και στο τέλος τον αρακά .Ανακατεύουμε και ρίχνουμε στο ταψί Προσθέτουμε ντοματοχυμό και κέτσαπ και σκεπάζουμε με ζεστό νερό η ζωμό ως που σχεδόν να καλύπτει τα υλικά .Ψήνουμε. για 1 ώρα περίπου στους 180C ως που να μείνει με τη σάλτσα του 15 λεπτά πριν γίνει προσθέτουμε τον μαϊντανό και το ανθότυρο.

Ingredients

500g peas
1 onion, finely chopped
olive oil
1 carrot, sliced
4 small potatoes, coarsely chopped
1 tomato, chopped
tomato juice
ketchup
chicken broth or water
parsley chopped
salt, pepper, oregano
grated anthotyro or feta cheese

In a heavy-bottomed pan or in a skillet, sauté onion in olive oil .Add the carrots, potatoes and tomatoes and peas .Stir end and pour into the pan add tomatojuice and ketchup and cover with hot water or broth till covered .Bake about 1 hour at 180C till the stew stays with its sauce .15 minutes before its done add the parsly and the anthotyro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου