Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

Πάστα φλώρα Greek Jam tart (Pasta flora)








Υλικά

500 γρ μαρμελάδα

Για τη ζύμη
1 βιτάμ
μισή κούπα ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
3 με 3,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
3,5 κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
2 βανίλιες
αν χρειαστεί 4-5 κ.σ κρύο νερό

Χτυπάμε με το μίξερ τα υλικά της ζύμης προσθέτοντας το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη .Μπορούμε να τη ζυμώσουμε και με το χέρι.Δε παραδουλεύουμε τη ζύμη γιατί θα σκληρύνει
Βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα
Κόβουμε το ένα τρίτο για να φτιάξουμε τα μπαστουνάκια
Στρώνουμε την υπόλοιπη σε ταρτιέρα πατώντας την να γίνει παντού ομοιόμορφη
Ρίχνουμε μέσα τη μαρμελάδα
Φτιάχνουμε από πάνω σταυρωτά τα μπαστουνάκια και τα αλείφουμε με λίγο χτυπημένο κρόκου αυγού
Ψήνουμε στους 175C για 45. λεπτά μέχρι να ροδίσει
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος μπορεί να χρειαστεί να τη σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο,αν πάρει πολύ χρώμα
Σερβίρουμε χλιαρή η κρύα
Διατηρούμαι σε αεροστεγές δοχείο και τους καλοκαιρινούς μήνες στο ψυγείο







Ingredients

For the dough
250 gr butter or margarine
half a cup of granulated sugar
2 egg yolks
3 to 3.5 cups all-purpose flour sifted
3.5 tsp baking powder
1 tsp vanilla extract
if needed 4-5 tbsp cold water

Beat the ingredients with the mixer, adding the flour gradually until you have a pliable dough We can also make the dough by mixing with the hand Do not overwork the dough because it will harden
Refrigerate for 1 hour
Cut one third of the dough to make the lattice sticks
Spread the rest of the dough in the tart pan by pressing it to become uniform everywhere
Pour in the jam
Make the lattice sticks put them on the top and brush the with some beaten egg yolk
Bake at 175C for 45 minutes until golden brown
During baking you may need to cover it with aluminum foil, if it takes too much color on the top and the edges
Serve warm or cold
Store it in an airtight container and put it the refrigerator at the summer





 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου