Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014

Κοτόπουλο πεταλούδα μαριναρισμένο σε γιαούρτι Butterfly chicken marinated in yogurt














Υλικά

1 Κοτόπουλο
ελαιόλαδο
για την μαρινάδα
2 Γιαούρτια
1 κ.σ μουστάρδα
1 κ.σ κέτσαπ
μαύρο πιπέρι,κόκκινο πιπέρι,ρίγανη
αλάτι

Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας εκτός απο το αλάτι και το ελαιόλαδο
Αλείφουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην μαρινάδα μία ώρα βάζωντας το στο ψυγείο
Βάζουμε σε ταψάκι περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο,αλατίζουμε και βάζουμε λίγο ζεστό νερό στο ταψί
Ψήνουμε στους 180C με 200C  1 ώρα και 20 λεπτά περίπου ανάλογα με το μέγεθος του κοτόπουλου
Στα μισά τους ψησίματος αν πάρει πολύ χρώμα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο
Ιδανικό για να μαρινάρουμε και μόνο το φιλέτο του στήθους για να μη βγαίνει ποτέ ξερό

δείτε στο βίντεο πως να κόψετε το κοτόπουλο σαν πεταλούδα

watch in the video how to cut the chicken like a butterfly

Ingredients

1 Chicken
olive oil
for the marinade
2 Yoghurts
1 tbsp mustard
1 tbsp ketchup
black pepper,red pepper,oregano
salt

Mix the marinade ingredients except the salt and olive oil
Spread it on the chicken and leave it to marinade for one hour in the refrigerator
Place in it a baking pan, pour a little olive oil,season it with salt and add a little hot water into the pan
Bake at 180C to 200C for 1 hour and 20 minutes depending on the size of the chicken
Halfway through the cooking if it gets too much color cover it with foil
Ideal to marinate and only the breast fillet so it wont come out dry again





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου