Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

Τυρομπαστούνια με φέτα Greek Feta cheese Sticks

























Υλικά

4 κοφτές κ.σ μαργαρίνη
2 κ.σ ελαιόλαδο
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις συν 2 κ.σ
1 πρέζα αλάτι
180 ml νερό χλιαρό
2 πρέζες ζάχαρη
18 γρ νωπή μαγιά
200 γρ φέτα

Ανακατεύουμε την μαγιά σε χλιαρό νερό και προσθέτουμε την ζάχαρη
Λιώνουμε τη μαργαρίνη με το λάδι
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη βάζουμε 1 πρέζα αλάτι και κάνουμε μια γούρνα στο κέντρο
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε να γίνει μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη
Την βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει
Χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια και πλάθουμε λεπτά μπαστούνια
Τα βάζουμε σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα,το ένα με λίγα εκατοστά κενό από το άλλο γιατί θα διπλασιασθούν,τα αλείφουμε με λίγο μαργαρίνη και ψήνουμε στους 175C για 25 λεπτά περίπου,μέχρι να ροδίσουν

Ingredients

4 tbsp margarine
2 tbsp olive oil
3 cups all-purpose flour, plus 2 tbsp
1 pinch of salt
180 ml water lukewarm
2 pinches of sugar
18g fresh yeast
200g feta cheese

Mix the yeast in the lukewarm water and add the sugar
Melt the margarine with the oil
Put the flour in a bowl,put in 1 pinch of  salt and make a hole with your hand in the center
Add all the remaining ingredients and mold it to become a soft and pliable dough
Put it in a greased bowl covered with a clean towel and leave it to rise for half an hour
Divide into small balls and roll them into sticks
Put them in a pan lined with parchment paper, one with a few inches away from the other because they will double in size, brush them with some melted margarine and bake them at 175C for about 25 minutes until golden brown

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου