για 2 παντεσπάνια το κάθε ένα σε ταψάκι 20 εκατοστών
αυτήν την δόση την φτιάχνουμε 2 φορές για να τα ψήσουμε κάθε φορά σε 2 ταψάκια
2 αυγά
225 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (1 κούπα)
170 ml αραβοσιτέλαιο
37 γρ κακάο (5 κ.σ)
1 κ.γ σκόνη επσρέσσο
100 ml χλιαρό νερό
185 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1.5 κούπα)
1 πρέζα αλάτι
1.5 κ.γ baking powder
1 βανίλια
125 γρ γιαούρτι
Για το σιρόπι
1/4 κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας νερό
Για την γέμιση
2 μόρφατ
2 κ.σ άχνη ζάχαρη
4-5 κ.σ κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
1 κονσέρβα βύσσινα
Για την βουτυρόκρεμα
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ άχνη
1 βανίλια
4-5 κ.σ κρέμα γάλακτος
για την επικάλυψη
225 γρ κουβερτούρα
225 γρ κρέμα γάλακτος
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτουμε το λάδι
Ανακατεύουμε στο ζεστό νερό,το κακάο και τον καφέ
Το προσθέτουμε στο μείγμα
Προσθέτουμε το αλεύρι,την βανίλια,το baking powder και το γιαούρτι
Βάζουμε σε ταψάκια 20 εκατοστών και ψήνουμε στους 170 C 20-25 λεπτά
Φτιάχνουμε άλλη 1 δόση και ψήνουμε πάλι 2 παντεσπάνια
Εκτός αν έχουμε φούρνο που χωράει 4 ταψιά ταυτόχρονα
Για το σιρόπι βράζουμε την ζάχαρη και το νερό για 3 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει
Για την γέμιση χτυπάμε την φυτική σαντιγί με την άχνη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος
Σιροπιάζουμε το κάθε παντεσπάνι με ένα πινελάκι και στρώνουμε γέμιση και βύσσινα στο κάθε ένα,μέχρι να φτιάξουμε 4 ορόφους
Για την βουτυρόκρεμα χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει,προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη,την βανίλια και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε τουλάχιστον 10 λεπτά
Καλύπτουμε στα πλάγια με την βουτυρόκρεμα και βάζουμε στο ψυγέιο να παγώσει
Για την επικάλυψη σοκολάτας
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί,σχεδόν να πάρει βράση
και καλύπτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα
Αφήνουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε να λιώσει
Αφήνουμε 15-20 σε θερμοκρασία δωματίου και περιχύνουμε την κρύα τούρτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου