Υλικά
4 αυγά
μιάμιση κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (350 γρ)
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1 φακελάκι baking powder (20 γρ)
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (500 γρ)
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 γιαούρτια (400 γρ)
150 γρ τριμμένα oreo χωρίς την γέμιση
ή μπισκότο της επιλογής μας
Για το γλάσο 1 κούπα άχνη ζάχαρη
4-5 κουταλιές νερό η γάλα
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτουμε και το λάδι
Προσθέτουμε το αλεύρι,το baking powder,το,αλάτι,την βανίλια,το ξύσμα και το γιαούρτι εναλλάξ με το αλεύρι
Προσθέτουμε το αλεύρι,το baking powder,το,αλάτι,την βανίλια,το ξύσμα και το γιαούρτι εναλλάξ με το αλεύρι
Στο τέλος ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα
Ψήνουμε στους 175 C για 45-50 λεπτά
Ψήνουμε στους 175 C για 45-50 λεπτά
Το γιαούρτι διατηρεί το κέικ μας αφράτο,για πολλές μέρες
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει
Για το γλάσο ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με λίγες κουταλιές νερο και γαρνίρουμε το κέικ
Αυτό το γλάσο όταν σταθεί στεγνώνει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου