Συνταγή για κάθε κέικ
4 αυγά
μιάμιση κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (350 γρ)
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1 φακελάκι baking powder (20 γρ)
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (500 γρ)
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1 φακελάκι baking powder (20 γρ)
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (500 γρ)
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 γιαούρτια (400 γρ)
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Ροζ σοκολάτα για το γαρνίρισμα
Για το κέικ που θα φτιάξουμε τις καρδούλες
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη,να φουσκώσουν και να ασπρίσουν
Προσθέτουμε το λάδι
Προσθέτουμε το λάδι
Χρωματίζουμε με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Προσθέτουμε το αλεύρι,το baking powder,το,αλάτι,την βανίλια,το ξύσμα και το γιαούρτι εναλλάξ με το αλεύρι
Προσθέτουμε το αλεύρι,το baking powder,το,αλάτι,την βανίλια,το ξύσμα και το γιαούρτι εναλλάξ με το αλεύρι
Χρωματίζουμε το μείγμα με κόκκινο χρώμα
Θα το ψήσουμε στην λαμαρίνα του φούρνου (40x34)
Ψήνουμε στους 175 C για 45-50 λεπτά
Ψήνουμε στους 175 C για 45-50 λεπτά
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει
Κόβουμε τις καρδούλες με κουπ πάτ
Ξαναφτιάχνουμε μια δόση κέικ,βάζουμε τις καρδούλες στην σειρά,σε μακρόστενη φόρμα (30 εκ)
Και καλύπτουμε με το μείγμα του 2ου κέικ
Ψήνουμε στους 170 C για 45-50 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε με την σοκολάτα
Σε κάθε φέτα θα έχει και από το σχέδιο που βάλαμε
Το κέικ σχέδιο δεν ψήνεται παραπάνω και μένει αφράτο
Μπορώ να το αποθηκεύσω στην κατάψυξη;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ εκ των προτέρων!
Άννα
ναι κομμένο σε φέτες,τυλιγμένο με μεμβράνη διατηρείτε σαν φρέσκο
Διαγραφή