Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Τετραόροφη Τούρτα Red Velvet






Υλικά

για 2 ταψάκια 20 εκατοστών
θα φτιάξουμε την συνταγή άλλη 1 φορά

4 αυγά
300 γρ ζάχαρη
220 ml αραβοσιτέλαιο
1 κ.σ ξύδι
360 γρ φαρίνα
15 γρ κακάο (2 κ.σ)
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
250 γρ γιαούρτι
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για το φρόστινγκ

250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
2-3 κ.σ κρέμα γάλακτος
400 γρ τυρί κρέμα


Για την βουτυρόκρεμα

250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ άχνη 
1 βανίλια
4-5 κ.σ κρέμα γάλακτος

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε το λάδι,το ξύδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής
Προσθέτουμε την φαρίνα,την βανίλια,το κακάο και το γιαούρτι
Βάζουμε σε ταψάκια 20 εκατοστών και ψήνουμε στους 170 C 20-25 λεπτά
Φτιάχνουμε άλλη 1 δόση και ψήνουμε πάλι 2 παντεσπάνια
Εκτός αν έχουμε φούρνο που χωράει 4 ταψιά ταυτόχρονα
Τα αφήνουμε να κρυώσουν
Με ένα πριονωτό μαχαίρι τα κόβουμε λίγο από πάνω 
Τα κομμάτια που κόψαμε τα τρίβουμε και τα κρατάμε για το γαρνίρισμα της τούρτας

Για το φρόστινγκ 
Χτυπάμε το βούτυρο και προσθέτουμε την άχνη,την βανίλια και την κρέμα γάλακτος
Χτυπάμε περίπου 10 λεπτά να αφρατέψει και προσθέτουμε το τυρί κρέμα

Για την βουτυρόκρεμα χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει,προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη,την βανίλια και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε τουλάχιστον 10 λεπτά

Στρώνουμε γέμιση στο κάθε κέικ,μέχρι να φτιάξουμε 4 οροφους 
Καλύπτουμε και τα πλαϊνά με όση κρέμα μας φτάσει και συνεχίζουμε με βουτυρόκρεμα,να φτιάξουμε μια λεπτή στρώση
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και ύστερα καλύπτουμε με την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα
Αλλιώς μπορούμε να καλύψουμε με άλλη 1 δόση φρόστινγκ
Γαρνίρουμε με τριμμένο κέικ και ροζέτες
Το κέικ είναι πολύ μαλακό και δεν χρειάζεστε σιρόπιασμα










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου