Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Αφράτα Πεϊνιρλί με Γρήγορο Προζύμι





Υλικά
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
μισό κ.γ αλάτι
μισό κ.γ ζάχαρη
1 μαγιά ξηρή η νωπή
1/4 κούπας ελαιόλαδο
400 ml χλιαρό νερό

Για την γρήγορη σάλτσα

150 ml ντοματοχυμό
1 κ.σ κέτσαπ
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη

ζαμπόν,μοτσαρέλα,φέτα τριμμένη και ντομάτα ψιλοκομμένη  

Ανακατεύουμε στο αλεύρι,το αλάτι και προσθέτουμε την ζάχαρη την μαγιά,το λάδι και το χλιαρό νερό 
Σκεπάζουμε με μεβράνη και βάζουμε μια νύχτα στο ψυγείο να φουσκώσει
Την επόμενη μέρα προσθέτουμε όσο αλεύρι πάρει για να γίνει η ζύμη
Χωρίζουμε σε μπαλάκια και φτιάχνουμε το κάθε πεϊνιρλί 
Για την γρήγορη σάλτσα ανακατεύουμε,τον ντοματοχυμό,με το κέτσαπ,το αλάτι,το πιπέρι και την ρίγανη
Αλείφουμε με σάλτσα,γαρνίρουμε με τα υλικά που θέλουμε και ψήνουμε στους 175 C για 20-25 λεπτά να φουσκώσουν και να λιώσουν τα τυριά




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου