Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

Αφράτο Τσουρέκι με Ζαχαρούχο Γάλα-Το Τσουρέκι που ξετρέλανε το Facebook Greek Sweet Easter Bread with Sweetened Condensed Milk





Υλικά
Μισό κουτάκι ζαχαρούχο γάλα (200 γρ)
1 κουτάκι και 1/4 κρυσταλλική ζάχαρη (250 γρ)
1 βανίλια
1 κουτάκι σπορέλαιο (220 ml) (εγώ έβαλα μισό λάδι μισό βούτυρο λιωμένο)
2 κ.γ μαχλέπι
2 κ.γ κακουλέ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και τον χυμό του
3 αυγά (χτυπημένα)
1,5 κουτάκι ζεστό νερό (340 ml)
3 μαγιές (εγώ έβαλα ξηρή)
1000 γρ με 1200 αλεύρι για τσουρέκι
μισό φακελάκι baking powder (2,5 κ.γ) φουσκώνει πιο πολύ το τσουρέκι,αλλά ίσως ανοίγει τις πλεξούδες το θεωρώ περιττό
1/4 κ.γ αλάτι
Ασπράδι για το άλειμμα
Σουσάμι για το γαρνίρισμα
Πραλίνα φουντουκιού για το γέμισμα
Άχνη ζάχαρη και γάλα για το γλάσο

Ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα με την ζάχαρη,μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα μπαχαρικά,το λάδι και τα αυγά
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το ζεστό νερό με την μαγιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα ζεστά όχι καυτά υγρά υλικά
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι,ανακατεύοντας από μέσα προς τα έξω μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη Η συνταγή έλεγε 1500 γρ αλεύρι αλλά εμένα μου πήρε 1200 και ήτανε και πολύ όποτε βλέπουμε πόσο αλεύρι θα πάρει
Σκεπάζουμε με μεβράνη και με μια κουβέρτα και το αφήνουμε 2 ώρες σε ζεστός μέρος να φουσκώσει
Οι πλεξούδες πλάθονται πολύ εύκολα και δεν κολλάνε,χωρίς να χρειάζονται έξτρα αλεύρι
Τις πλάθουμε και τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα
Εγώ τις άφησα άλλα 20 λεπτά να φουσκώσουν λίγο
Τις αλέιφουμε με ασπράδι αυγού χτυπημένο με λίγο νερό και τις πασπαλίζουμε με σουσάμι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
Όσο είναι ζεστά τα τυλίγουμε με μεμβράνη
Σε αυτό με την μερέντα έβαλα γλάσο με άχνη ζάχαρη,σε μισή κούπα άχνη βάζουμε 2 κουταλιές γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ρευστό,ανάλογα προσθέτουμε άχνη και γάλα,όταν παγώσει σκληραίνει
Διατηρούνται αφράτα για πολλές μέρες



Ingredients 

half of a sweetened Condensed Milk (200 gr)
250 gr granulated sugar
1 tsp of vanilla extract
220 ml vegetable oil
2 tsp of mahlepi powder
2 tsp of cardamon powder
zest of one orange and it's juice
3 eggs beaten
340 ml lukewarm water
24 gr instant dry yeast or 100 gr of fresh yeast
1000 gr to 1200 gr bread flour
2,5 tsp of baking powder (i find it optionall because it rised the and opens the bread braids
1/4 tsp of salt
egg white for brushing
sesame seeds for garnishing
Chocolate spread for the filling
Icing sugar for the glase

Warm the milk with the sugar to dissolve the sugar
Remove from the heat and add in the spices,oil and eggs
In a bowl mix in the water with the yeast and add in the rest of the warm ingredients,not hot
Add in the flour slowly,with the baking powder and the salt,by mixing from the middle to the outside till you have formed a soft dough
Cover with plastic wrap and blanket and let it rise in warm place for 2 hour
Form the braids and line them over parchment paper lined pan
Let them 20 minutes to rise and brush them with egg white beaten with some water
Garnish them with sesame seeds and bake them at 175 C for 30-35 till lightly golden
While they are still hot wrap them with plastic wrap to stay fresh
For the sugar glase beat 2 tbsp of milk in a half a cup of icing sugar till it has a drizzly consistancy
They stay moist for days










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου