450 γρ φύλλα κρούστας για γλυκά
250 γρ βούτυρο λιωμένο (ή 125 βούτυρο,125 αραβοσιτέλαιο)
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (250 γρ)
1 βανίλια
160 γρ σιμιγδάλι ψιλό
60 γρ βούτυρο (3 κ.σ)4 αυγά χτυπημένα
50 γρ σοκολάτα
Για το σιρόπι
750 γρ ζάχαρη (τρεις κούπες)
500 ml νερό (2 ποτήρια του νερού)
Για το σιρόπι βράζουμε την ζάχαρη,το νερό,την βανίλια και το λεμόνι για 11 λεπτά αφού πάρει βράση και αφήνουμε να κρυώσει
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να πάρει βράση
Όταν κοχλάσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να δέσει
Προσθέτουμε το βούτυρο
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά
Ανακατεύουμε το 1/4 της κρέμας με την λιωμένη σοκολάτα
Καλύπτουμε τις κρέμες με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσουν
Για σοκολατένια κρέμα ρίχνουμε μέσα λίγη κουβερτούρα η κακάο
Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα.
Στρώνουμε την λευκή κρέμα,και ρίχνουμε κουταλιές κουταλιές την σοκολατένια
Με ένα μαχαίρι κάνουμε γραμμές για να γίνει μαρμπρέ
Κόβουμε τις γωνίες που περισσεύουν και τις βάζουμε στην μέση
Κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα
Κόβουμε τις γωνίες και με ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες να μπούνε προς τα μέσα
Βουτυρώνουμε και χαράζουμε τα κομμάτια
Ψήνουμε στους 175 C για 40 λεπτά περίπου
Σιροπιάζουμε το καυτό γαλακτομπούρεκο,με το κρύο σιρόπι
Περιμένουμε να κρυώσει και να ρουφήξει το σιρόπι
Φυσικά όλοι το κόβουμε μετά από 3 ώρες και μένει σιρόπι χαχα
Διατηρούμε στο ψυγείο
Ingredients
450 g phyllo
250 g butter(2/3 of a cup)
For the cream
1 litrle of milk
1 cup of granulated sugar (250 gr)
1 teaspoon of vanilla extract
160 gr fine semolina
60 g butter (3 tablespoons)
4 eggs beaten
50 gr of chocolate
For the syrup
750 gr of granulated sugar (3 cups)
500 ml water (2 cups)
For the syrup boil the sugar,water,vanilla and lemon juice for 11 minutes after it comes to a boil
Heat the milk with the sugar and the vanilla till it comes to a boill
After it starts boilling add in the semolina and stir till it it thickens
Add in the butter
Remove from the heat and add in the beaten eggs
Stir the 1/4 of the cream with the melted chocolate
Cover the cremes with plastic wrap and let them cool
Lay half of the phyllo sheets in a buttered pan.and lightlly butter each one
Spread the white cream in the middle,and put tablespoons of the chocolate cream over
With a knife carve lines to become marble
Cut the leftover edges and put them on the top
Put the rest of the phyllos on the top
Cut the leftover phyllo and with a for press the edges inside
Butter and carve the pieces on the top
Bake at 175 C for 40 minutes till golden
Syrup the hot pie with the cold syrup
Let it cool to absorb the syrup
Do not cut it after 3 hours like i did
Keep refrigerated
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου