1 κιλό ακτινίδια καθαρισμένα
800 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
200 γρ μέλι
1 βανίλια
χυμό από μισό λεμόνι
Ξεφλουδίζουμε τα ακτινίδια,κόβοντας τα στα μέση και βγάζουμε την ψίχα γύρω γύρω με ένα κουταλάκι του γλυκού
Ψιλοκόβουμε την ψίχα σε μικρά κυβάκια και την βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά
Τα αφήνουμε 3 ώρες να βγάλουν τα ζουμιά τους τα ακτινίδια
Βράζουμε κι αφού πάρει βράση ξαφρίζουμε
Βράζουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει και να κάθεται στην κουτάλα
Όσο κρυώνει θα δένει παραπάνω
Την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τα κλέινουμε
Αφήνουμε να κρυώσει
Για τα αποστειρωμένα βάζα τα βάζουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 10 λεπτά
Ingredients
1 kg of kiwi (peeled)
800 gr granulated sugar
200 gr honey
1 tsp vanilla extract
juice of half a lemon
We peel the kiwi,cut them in half and with a teaspoon take the fruit out of the peel
Cut the fruit in small cubes and put it in a pan with the rest of the ingredients
Bring to a boil and remove the foam
Boil for 35-40 minutes till it starts to thicken and to sit over the wooden spoon
As it gets cooler it will thicken more
Put it in sterilized jars
Let it cool
To sterilize the jars bake them at 100 C for 10 minutes
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου