Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Εύκολα Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο Της Μαμάς μου Greek Meatballs and Rice Soup -Gioubarlakia




Υλικά
Για τα γιουβαρλάκια
500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
1/4 φλιτζανιού ρύζι νυχάκι
1 μικρό κρεμμύδι ξερό τριμμένο και σοταρισμένο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 αυγό
αλάτι,μαύρο πιπέρι
Αλεύρι για το αλεύρωμα
Για την σούπα
ελαιόλαδο
1 κύβος ζωμός κοτόπουλο
αλάτι,μαύρο πιπέρι
1/4 κούπας ρύζι νυχάκι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αυγολέμονο
χυμός από 1 λεμόνι
1 αυγό (η 2 αυγά για πιο πηχτό)

Πλάθουμε τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα αλευρώνουμε
Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό,λίγο ελαιόλαδο,τον ζωμό,αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να έρθει σε σιγανό βρασμό
Βάζουμε μέσα τα γιουβαρλάκια ένα ένα και βράζουμε 25 λεπτά σε σιγανή φωτιά
Προσθέτουμε το ρύζι και τον μαϊντανό και βράζουμε 20 λεπτά ακόμα να γίνει το ρύζι
Κατεβάζουμε
Για το αυγολέμονο Σε ένα μπώλ χτυπάμε το λεμόνι με το αυγό και σιγά σιγά προσθέτουμε με την κουτάλα ζωμό από την σούπα και χτυπάμε 
Όταν έχει σχεδόν γεμίσει το μπώλ το προσθέτουμε μέσα στην σούπα ξαναβάζουμε στην φωτιά να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε
Σερβίρουμε

Ingredients
For the meatballs
500 gr beef minced meat
1/4 cup (not to full) shortgrain rice
1 small red onion,minced and sauteed 
chopped parsley
1 egg
salt,black pepper
Flour for coating
For the soup
olive oil
1 chicken cube
salt,black pepper
1/4 cup shortgrain rice
chopped parsley
For the egg lemon sauce
juice of 1 lemon
1 egg or 2 for a thicker soup

Mix the ingredients for the meatballs and put in the fridge for half an hour
Shape into small balls and coat them with flour
Fill a pan with water,some olive oil,chicken cube and salt and pepper and bring to a simmer
Put in the meatballs one each time and boill at a low heat for 25 minutes
Put in the rice and chopped parsley and boill for 20 more minutes till the rice is done
Remove from the heat
For the sauce In a bowl beat the lemon with the egg and add in spoonfulls of the hot soup by beating till you cover the bowl with the liquid
Pour it in over the soup and bring it to a boil 
Remove from the heat
The soup is ready for serving






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου