Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Φουσκωτό Τυρομπουρέκι Fluffy Cheese Bread,Snail Style



Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ ζάχαρη
2 νωπές μαγιές 50 γρ η 2 φακελάκια ξηρή
1 κ.γ αλάτι
8 κ.σ ελαιόλαδο
570 ml χλιαρό γάλα (2 ποτήρια και 1/4)
Για την γέμιση
200 γρ γιαούρτι
500 γρ φέτα
ρίγανη
1 αυγό χτυπημένο με λίγο νέρο
σουσάμι για το πασπάλισμα

Ανακατεύουμε στο αλεύρι το αλάτι,την μαγιά την ζάχαρη,το λάδι και το χλιαρό γάλα
Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει
Πλάθουμε σε μπαλάκια και ανοίγουμε το καθένα σε ορθογώνιο φύλλο
Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση
Βάζουμε γέμιση στην άκρη,κλείνουμε σε ρολό και το κάνουμε σαλιγκάρι
Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα μπαλάκια και τα βάζουμε γύρω από το πρώτο σαλιγκάρι
Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι
Ψήνουμε στους 175 C για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει πάνω κάτω







Ingredients

1 kg of all purpose flour
1 tbsp of sugar
50 gr fresh yeast
1 tsp of salt
8 tbsp of olive oil
579 ml of warm milk (2 cups and 1.4)
For the filling
200 gr greek yogurt
500 gr feta cheese oregano
an egg beaten with some water
sesame seeds

Mix in the flour,the salt,sugar,yeast,olive and warm milk
Knead till you have a soft dough,that doesn't stick
Cover and let it rise for 1 hour
Shape into balls and open each one in a restangular shape
Mix the ingredients for the filling
Put filling on the side,close in a roll and make it a snail
Do the same with the rest of the balls and put them around the first snail
Brush with a beaten egg and garnish with sesame seeds
Bake at 175 C for 45-50 minutes till golden on both sides






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου