Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Τυροκούλουρο Greek Sesame Bread Rings Filled with Feta Cheese (Koulouria)





Υλικά

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις η αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
40γρ. νωπή μαγιά
220 γρ. γιαούρτι στραγγιστό η μισό ποτήρι γάλα
220 γρ. ελαιόλαδο η 110 βούτυρο λιωμένο+ 110 ελαιόλαδο
220 γρ. χλιαρό νερό

Για την γέμιση

300 γρ. φέτα τριμμένη
2 κ.σ ελαιόλαδο 
πιπέρι,ρίγανη
Για το πασπάλισμα : 150 γρ. σουσάμι

Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση: αναμειγνύουμε το τυρί φέτα με το πιπέρι ,το ελαιόλαδο και όποιο άλλο μπαχαρικό θέλουμε .
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Την αφήνουμε για μισή ώρα να αφρίσει.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι ,προσθέτουμε τη μαγιά , το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα για λίγα λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη για μισή ώρα να ξεκουραστεί και να ανέβει.
Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι στον αλευρωμένο πάγκο της κουζίνας σε μακρόστενο κομμάτι.
Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Βουτάμε το ρολό στα γρήγορα σε ένα μπολ με νερό και τυλίγουμε το ρολό στο σουσάμι.
Μπορούμε να βάλουμε γέμιση της αρεσκείας μας όπως τυρί κρέμα ,πάστα ελιάς ,λιαστή ντομάτα ,φέτες ζαμπόν η γαλοπούλας
Πατάμε τις δυο άκρες να κολλήσουν σε σχήμα 0 και βάζουμε το κουλούρι σε λαμαρίνα που την έχουμε στρώσει με λαδόκολλα 
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.​


       



Ingredients
600 gr.all purpose flour or self rising
40g. fresh yeast
220 gr. strained yogurt or half a glass of milk
220 gr. of olive oil or 110 gr melted butter +110 gr olive oil
220 gr. warm water
For the filling
300 gr. feta cheese
2 tbsp olive oil
pepper, oregano

For sprinkling: 150 g. sesame seeds

In a bowl, prepare the filling: mix the feta cheese with pepper, olive oil and whatever spice you want
Dissolve yeast in warm water. Leave it for half an hour to foam.
In a bowl add the flour,the yeast, yogurt and the remaining ingredients. Mix all the ingredients together and knead the mixture for a few minutes.
Leave the dough for half an hour to rest and rise.Cut the dough into balls Roll out each ball on floured floured suface and open it in a long piece.
We can add whatever filling we like (cream cheese,olive paste,dried tomato .ham or turkey slices)
Place some of the filling in the center and roll into tight roll.
Dip the roll iquickly in a bowl of water and wrap the roll in sesame seeds.Press both ends to stick ,make a ring shape and put them in a pan lined with parchment paper
Bake in preheated oven at 180 C for 30 minutes until golden browned.

1 σχόλιο: