Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Κουραμπιέδες της Βέφας Αλεξιάδου Greek Kourabiedes Almond crescent cookies of Vefa Alexiadou



Υλικά

2 κούπες βούτυρο
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1 κούπα ψιλοκομμένα αμύγδαλα
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο ανθόνερο
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα


Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν' ασπρίσουν και ν' αφρατέψουν.
Στο μεταξύ, ανακατέψτε το αλεύρι με τη βανίλια και το αλάτι.
Σταματήστε το μίξερ και ρίξτε το αλεύρι λίγο - λίγο, ζυμώνοντας ελαφρά το μείγμα. Ρίξτε τ' αμύγδαλα και ζυμώστε λίγο ακόμη.
Κόψτε τα κουραμπιεδάκια με κουπ -πατ ή μ'ένα ποτήρι μισοφέγγαρο ή πλάστε τα με το χέρι
Αραδιάστε τα σε ταψί με λαδόκολλα. ελαφρά βουτυρωμένο και ψήστε τα στους 175 βαθμούς Κελσίου, έως ότου ροδίσουν, περίπου 30-35 λεπτά
Αφήστε τα να 
κρυώσουν λίγο, στρώστε ζάχαρη άχνη σ' ένα αλουμινόχαρτο 
και αραδιάστε τα κουραμπιεδάκια επάνω σ' αυτή. Ραντίστε τα με λίγο ανθόνερο και κοσκινίστε επάνω τους, με το μεγάλο σουρωτήρι, άφθονη ζάχαρη άχνη, όσο είναι ακόμη ζεστά.
Αφήστε τα να κρυώσουν καλά και στοιβάξτε τα σε πιατέλα
Κοσκινίστε λίγη ακόμη άχνη επάνω.
Κλεισμένοι σε κουτί μπισκότων, διατηρούνται ένα μήνα.




















Ingredients

2 cups of butter
1/2 cup powdered sugar
1 pinch of salt
1 vanilla
1 cup chopped almonds
4 cups of all purpose flour
rosewater
powdered sugar for dusting

In the mixer beat the butter with the sugar till it becomes white and fluffy.
Meanwhile, mix the flour with the vanilla and salt.
Stop the mixer and slowly add the flour by gently kneading the mixture.
Put in the almonds and knead some more
Cut in various shapes with cookie cutters or with a water glass in crescent shape or shape them by hand
Put them in a pan with parchment paper  and bake them at 175 C  about 30-35 minutes until golden brown
Let them cool a bit and lay powdered sugar in aluminum foil and put  the warm kourabiedes on 
Sprinkle them with a little rosewater and sift powdered sugar over them.
Allow them to cool throughly and stack them on a platter
Sift some more powdered sugar on the top
They can keep up to one month in a biscuit box




                                     

1 σχόλιο: