Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Κους κους με κοτόπουλο κοκκινιστό και σταφίδες Cous cous with chicken sauce and raisins


            

Υλικά

Κους κους
Σταφίδες ψιλοκομμένες
Για την σάλτσα
1 στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο η μπούτια
450 ml Ντοματοχυμός
2-3 κ.σ Κέτσαπ
2 κ.σ Πελτές ντομάτας
Ελαιόλαδο
φύλλο δάφνης
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 ποτήρια Νερό
Αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
Προαιρετικά
Μισό πορτοκάλι στυμμένο

Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νερό να καλυφθεί το κοτόπουλο με την σάλτσα
Αφήνουμε να βράσει 35 -40 λεπτά μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε λίγες σταφίδες
Βράζουμε το κους κους όση ώρα γραφεί η συσκευασία (12-14 λεπτά περίπου)
Γαρνίρουμε το κους κους με την σάλτσα και ρίχνουμε λίγες σταφίδες από πάνω

Ingredients

Cous cous
Chopped raisins

For the sauce
1 chicken breast chopped or chicken legs
450 ml tomato juice
2-3 tbsp Ketchup
2 tbsp tomato paste
olive oil
bay leaf
chopped onion
1-2 glasses of water
salt, pepper, oregano
optionally
half orange (juice)

Saute the onion in a little oil
Add the chicken and saute until it changes colour
Add the remaining ingredients and a little water till the chicken is covered with the sause
Cook 35 -40 minutes until the chicken and the sauce thickens and add in some raisins
Boil cous cous as long as its packaging sais (12-14 minutes)
Garnish cous cous with sauce and sprinkle a few raisins on top

                    

2 σχόλια:

  1. Κάτι πιο εύκολο;
    Καλημέρα!


    Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίρνεις ενα κατσαρολάκι με κρύο νερό βάζεις μέσα 2 αυγά τα βράζεις για 7 λεπτά και έχεις φτιάξει βραστά αυγά ;)

      Διαγραφή