Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Γεμιστές Πατάτες Stuffed Potatoes


Υλικά

Πατάτες
Τυρί κρέμα
Φέτα ψιλοκομμένη
Κίτρινα τυριά τριμμένα (goudam,edam.κασέρι κεφαλοτύρι .γραβιέρα)
Ζαμπόν η γαλοπούλα σε φέτες ψιλοκομμένο
Ντομάτα ψιλοκομμένη
Γάλα η κρέμα γάλακτος
Λίγο βούτυρο
Αλάτι,Πιπέρι.Ρίγανη

Πλένουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε με την φλούδα
Τις κόβουμε λίγο πιο πάνω από την μέση φτιάχνοντας ένα λεπτό καπάκι
Ψήνουμε τις πατάτες στους 200 C σε ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για μία με μιάμιση ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν Η τις βράζουμε
Τις αδειάζουμε με ένα κουτάλι και κρατάμε την ψίχα τους
Φτιάχνουμε την γέμιση ανακατεύοντας την ψίχα της πατάτας με τα τυριά το ζαμπόν τη ντομάτα λίγο γάλα και λίγο βούτυρο
Γεμίζουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε στους 180C για 12-14 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά

Ingredients

potatoes
cream cheese
feta cheese (grated)
yellow cheese grated (goudam, edam.kaseri Parmesan. Gruyere)
ham or turkey slices chopped
tomato diced
milk or heavy cream
salt,pepper,oregano


Wash the potatoes and leave them  with their peel
Cut them just above the waist making a thin cap
Bake the potatoes at 200 C in a baking pan covered with aluminum foil for one to half an hour until soft Or boil them
Empty them with a spoon and keep their crumb 
We make the filling by mixing the potato crumbs with cheese, ham,tomato a little milk and some butter
Fill the potatoes and bake at 180C for 12-14 minutes til the cheese melts


            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου