Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Πίτα με κιμά Greek Mince Pie



Υλικά

500 γρ φύλλα κρούστας
1/2 κούπα βούτυρο

κρεμμύδι τριμμένο
800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κούπα ζωμό κρέατος ή νερό
μαϊντανό η άνηθο ψιλοκομμένο

ντοματάκια κον κασε(ψιλοκομμένα)
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
1 κούπα τυρί φέτα τριμμένη η κεφαλοτύρι

2 αυγά
αλάτι ,πιπέρι,ρίγανη

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε λίγο βούτυρο,προσθέτουμε τον κιμά και αφήνουμε να σοταριστεί,μέχρι να πάρει χρώμα περίπου 10 λεπτά
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί ,το γάλα και τα αυγά.Αφήνουμε τον κιμά να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το ζουμί του και να μείνει μόνο με την σάλτσα του Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα
Αποσύρουμε από την φωτιά αφήνουμε να κρυώσει
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος η το γάλα και ρίχνουμε μέσα στον κιμά .Προσθέτουμε και το τυρί
Στρώνετε σε λαδωμένο ταψί τα μισά φύλλα ,αλείφετε με βούτυρο και απλώνετε την γέμιση απο πάνω
Σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο και βρέξτε το στις άκρες για να κολλήσουν τα φύλλα τριγύρω
Χαράξτε την πίτα σε κομμάτια και ψήστε την στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά
Σερβίρουμε ζεστή η κρύα


1kg phyllo dough
 1/2 cup butter
 

grated onion
800 gr. minced beef
1 cup beef broth or water
chopped parsley or dill
tomatoes con cache (chopped)
1 clove of garlic crushed
3/4 cup heavy cream or evaporated milk
1 cup crumbled feta cheese kefalotyri cheese or parmesan
2 eggs
salt, pepper, oregano


Saute the onions in a little butter, add the mince and let sotaristei until golden brown about 10 minutes
Add the remaining ingredients except the cheese, milk and eggs.Let itboil until the juices have been evaporated and it's left only with the sauce if necessary add a little more water
Withdraw from heat and let it cool
Beat the eggs with the heavy cream, the milk and add them to the minced meat. Also add the cheese and mix
Lay one sheet on a greased baking pan . brush it with butter and spread the filling on top
Cover with the second sheet,butter it and moist he edges with a little waters so the sheats edges stuck around
Curv the pie into pieces and bake at 200 C for 30-35 minutes until golden brown
Serve warm or cold



1 σχόλιο: