Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικη Πίτσα Christmas Pizza



















Yλικά για την ζύμη

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
18 γραμ νωπή μαγιά(αραιωμένη σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό) η 1 φακελάκι ξερή μαγιά
2-3 κ.σ ελαιόλαδο
χλιαρό νερό όσο πάρει

Για την σάλτσα
ντοματοχυμός
σάλτσα πέστο

Για γεμίσεις
Ζαμπόν σε λεπτοκομμένες φέτες
Κίτρινο τυρί σε φέτες κομμένο σε μικρά τετραγωνάκια (gouda ,edam κλπ)
Κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
Ελιές σε ροδέλες (χωρίς το κουκούτσι)
Ντομάτα σε λεπτές φέτες
Ρίγανη
μαϊντανός ψιλοκομμένος










                                      

Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης κι αν χρειαστεί βάζουμε παραπάνω νερό και αλεύρι, μέχρι να γίνει μια ζύμη που πλάθεται και δεν κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε το μπωλ με την ζύμη με μεμβράνη η με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει ,περίπου 1 ώρα
Αφού φουσκώσει την χωρίζουμε σε 5-6 μπάλες (ανάλογα με το πόσα σχέδια θέλουμε να κάνουμε)
Ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος 4-5 εκ.(ή όσο παχιά την θέλουμε)
Για να την φτιάξουμε σε σχήμα δέντρου κόβουμε το περίγραμμα και βάζουμε στην άκρη την ζύμη που περισσεύει
Μπορούμε να φτιάξουμε πίτσες σε σχήμα στεφάνι,γλυφιτζόυρι.στολίδια αστέρια κλπ
Βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και βάζουμε από πάνω την σάλτσα και τα υλικά που θέλουμε
Ψήνουμε στους 180 για 30-35 λεπτά να ροδοκοκκινήσουν οι άκρες και από κάτω

                              

                               



Ingredients

3 cups all purpose flour
18 grams fresh yeast (dissolved in half a glass of warm water) or 1 packet of dry yeast
2-3 tbsp olive oil
warm water as much needed

For the sauce

tomato juice
pesto sauce


for toppings

Ham slices chopped
Yellow cheese slices cut into small squares (gouda, edam, etc.)
Onion, thinly sliced
Sliced ​​olives (without pits)
Tomato, thinly sliced
Oregano
Chopped parsley








                                          


Mix the ingredients of the dough and if needed add extra water and flour, until the dough is pliable and does not stick in your hands.
Cover the bowl with the dough with plastic wrap or with a towel and leave it in a warm place to rise, for 1 hour
After proofing, divide into 5-6 balls (depending on how many shapes you want to do)
Roll out the dough to a thickness of 4-5 cm (or as thick as you wanted)
Cut uto a tree shape and remove the edges
You can make various pizzas shapes wreaths, stars candy cane.ornaments etc
Place in greased pan,put the sauce on the top and whatever topings you like
Bake the pizza at 180 C for 30-35 minutes till goldenbrown in the edges and below

                    

                             


                            

                 


4 σχόλια:

  1. Ζηλεύω! Στείλε!!!

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tην εφτιαξα και ειναι υπεροχη. Τα σηγχαριτιρια μου στον ΣΕΦ. Εκανα και σε αλλα σχηματα... και παλι μπραβο νοστιμοτατη συνταγη και ευφανταστη.

    Ελενη - Ηρακλειο, Κρητη ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kale ayta einai san stolidia xaxa
    pitsodentro tha stolisoume fetos!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή