Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Γεμιστά Κυδώνια Stuffed Quinces




Υλικά

5-6 Kυδώνια
2 Λεμόνια (τον χυμό)
Ελαιόλαδο

Για την γέμιση
200 γραμμ Ρύζι Καρολίνα
250 ml Ντοματοχυμός (1 ποτήρι)΄η τριμμένη ντομάτα
Ελαιόλαδο
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ Κέτσαπ
1 σκελίδα Σκόρδο
Φέτα τριμμένη η κεφαλοτύρι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ενάμιση ποτήρι Νερό
Αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
Προαιρετικά
Σάλτσα Μπολονέζ


Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο προσθέτουμε το ρύζι τον ντοματοχυμό και τα υπόλοιπα υλικά
Σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά .το ρύζι να παραμείνει τραγανό γιατί θα φουσκώσει στον φούρνο από τα υγρά της γέμισης
Αν θέλουμε φτιάχνουμε λίγη από την σάλτσα Μπολονέζ και ανακατεύουμε με την γέμιση με το ρύζι
Πλένουμε τα  κυδώνια και τα βράζουμε  6- 7 λεπτά να μαλακώσουν
Κόβουμε τα καπάκια, τα αδειάζουμε και τους ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού μέσα και από πάνω
Γεμίζουμε τα κυδώνια μέχρι την μέση
Βάζουμε σε ταψί με λίγο χλιαρό νερό μέσα και τα λαδώνουμε
Ψήνουμε στους 180C για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν


Ingredients

5-6 quinces
2 lemons (juiice)
Οlive oil

For the filling
200 grams Carolina rice
250 ml tomato juice (1 cup) grated tomato
olive oil
chopped onion
2-3 tbsp Ketchup
1 clove of garlic
feta or Kefalotyri cheese οr Romano or Parmesan (grated)
chopped parsley
half a glass of water
salt, pepper, oregano




Saute onion in a little olive oil add rice,tomato juice and remaining ingredients
Simmer for 6-7 minutes. Rice should remain crisp because it will rise in the oven cause of the fluids of the filling
If we want we make some Bolognese sauce and mix with the rice stuffing
Wash the quinces and boil for 6 to 7 minutes till soften
Cut the lids,empty them and add a little lemon juice on the top and inside
Fill the quinces utill the middle
Put in a pan with a little warm water and grease them with olive oil 
Bake at 180C for about 40 minutes until soft and golden brown


          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου