Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Πάτατες Λεμονάτες Greek Lemon Baked Potatoes


     

Υλικά

1 κιλό πατάτες
ενάμιση λεμόνι (στυμμένο)
3-4 κ.σ μουστάρδα
ελαιόλαδο
αλάτι,Πιπέρι,Ρίγανη


Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες η κυδωνάτες
Χτυπάμε με το πιρούνι λίγο ελαιόλαδο με τον χυμό από 1 λεμόνι την μουστάρδα το αλάτι και το πιπέρι
Βάζουμε τις πατάτες σε λαδωμένο ταψί τις περιχύνουμε με το μίγμα που χτυπήσαμε και τις καλύπτουμε με χλιαρό νερό(σχεδόν μέχρι την μέση της πατάτας)
Τις ψήνουμε στους 180 C για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Αν θέλουμε βάζουμε λιγότερο νερό για να γίνουν πιο τραγανές
10 λεπτα πριν γίνουν τους ρίχνουμε τον χυμό απο μισό λεμόνι και την ρίγανη





Ingredients

1 kg potatoes
one and a half lemon (juice)
3-4 tbsp mustard
olive oil
salt, Pepper, Oregano

Peel the potatoes and cut them into slices (quartered)
Beat a little olive oil with the juice of 1 lemon, mustard, salt and pepper
Put the potatoes in a greased pan pour over the mixture and cover them with warm water (till the middle of the potatoes)
Bake at 180 C for 1 hour  until soft.
If we like we put less water to become more crispy
10 minutes before done add the juice of half a lemon and oregano






2 σχόλια: