Κεικ τριμμένο που μας περίσσεψε
Μαρμελάδα της επιλογής σας
1 κ.σ λικέρ
Ανακατεύουμε το τριμμένο κεικ με την μαρμελάδα,και το λικέρ,μέχρι να γίνει μια ζύμη που θα πλάθεται σε μπαλάκια
Τα βάζουμε 1 ώρα στην κατάψυξη
Τυλίγουμε ένα κουτί με αλουμινόχαρτο για να γίνει η βάση για τα κεικ ποπς
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι
Αφού λιώσει τις προσθέτουμε δυο κομματάκια κουβερτούρα για να πέσει η θερμοκρασία
Βουτάμε τα ξυλάκια στην σοκολάτα,τα βάζουμε στα κεικ ποπς και τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει η σοκολάτα και να σφίξουν 3-4 ώρες
Τα βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα,τα διακοσμούμε και τα βάζουμε στην βάση
Αυτός ο τρόπος είναι πιο δύσκολος και ιδανικότερος για κεικ ποπς φτιαγμένα με βουτυρόκρεμα,γιατί αν τα κεικ ποπς δεν είναι καλά παγωμένα πέφτουν από το ξυλάκι
Ο πιο εύκολος τρόπος είναι αφού διακοσμήσετε τα κέικ πόπς ύστερα να τα βάλετε στα ξυλάκια
Leftover cake crumbled
Jam of your choice
tbsp of liqueur
Mix the crumbled cake with some jam,and a tbsp of liqueur,till it's easy to shape cake balls
Put in the freezer for an hour
Wrap a box with foil,to make the cake pops stand
Melt the couverture chocolate in bain marie
After it has melted,mix in two more chocolate pieces to drop it's temperature
Dip the sticks in the chocolate,put them in the cake pops,and refreze them to set the chocolate and make the cake balls set (for 3-4 hours)
Dip them in chocolate,decorate them and put them in the stand
This is the harder way and preferable for cake pops made with buttercream,because if the cake pops are'nt well frozen they fall of the stick
The easier way is to decorate them first and then put them in the sticks
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου