Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Βασιλόπιτα Χωρίς Γλουτένη με Σταφίδες New Year's Gluten Free Raisin Cake



Υλικά

4 αυγά
μιάμιση κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλια
4 κούπες αλεύρι χωρίς γλουτένη που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι 
500 γρ γιαούρτι
3/4 κούπας σταφίδες αλευρωμένες








Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να φουσκώσουν
Προσθέτουμε το λάδι και την βανίλια
Προσθέτουμε το αλεύρι,με το αλάτι και το ξύσμα, εναλλάξ με το γιαούρτι
Στο τέλος διπλώνουμε τις σταφίδες με μια σπάτουλα
Ψήνουμε στους 175 C για 30 με 35 λεπτά περίπου
Περιμένουμε να κρυώσει και βάζουμε το φλουρί τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο από την κάτω μεριά
Γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη ,ή γλάσο κι αν θέλουμε γράφουμε τα νούμερα της νέας χρονιάς με λιωμένη σοκολάτα,με γλάσο ή με καραμελάκια η με αμύγδαλα

Ingredients
4 eggs
1 cup and a half of sugar
1 cup of vegetable oil
1 tbsp vanilla extract
4 cups of gluten free self rising flour
1 pinch of salt 
zest of one orange
500 gr of greek yogurt
3/4 cup of raisins floured

Beat the eggs with the sugar till white and frothy 
Add in the vegetable oil and the vanilla
Add in the flour,with the salt and the zest,alternating with the yogurt
At the end fold in the raisins,with a spatula
Bake at 175 C for 30 to 35 minutes
Let it cool and garnish with powdered sugar,or write the new year letters,with icing,melted chocolate,or with small candies or almonds











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου