4 αυγά
μιάμιση κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλια
1 κ.γ κανέλα
4 κούπες αλεύρι
1 φακελάκι baking powder
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
400 γρ γιαούρτι
1/4 κούπας σταφίδες
1/4 κούπας αποξηραμένα βερίκοκα
Για το γλάσο
2 ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
1,5 κ.σ νερό
2 με 2,5 κούπες άχνη ζάχαρη
Βάζουμε σε 2 μπολάκια με ζεστό νερο τις σταφίδες και τα βερίκοκα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν 1 ώρα,στραγγίζουμε και ύστερα ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα και τα αλευρώνουμε μαζί με τις σταφίδες
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να φουσκώσουν
Προσθέτουμε το λάδι,την βανίλια και την κανέλα
Προσθέτουμε το αλεύρι,με το αλάτι και το ξύσμα, εναλλάξ με το γιαούρτι
Στο τέλος διπλώνουμε τις σταφίδες και τα βερίκοκα με μια σπάτουλα
Ψήνουμε στους 175 C για 40 λεπτά περίπου
Περιμένουμε να κρυώσει και βάζουμε το φλουρί τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο από την κάτω μεριά
Για το γλάσο χτυπάμε τα ασπράδια μισό λεπτό να αφρίσουν και προσθέτουμε το αλάτι,την βανίλια και την άχνη,χτυπάμε και αραιώνουμε με λίγο νερό
Γαρνίρουμε το κέικ με το γλάσο και γράφουμε τα γραμμάτα της νέας χρονιάς με ξηρούς καρπούς
Ingredients
4 eggs
1 cup and a half of sugar
1 cup of vegetable oil
1 tbsp vanilla extract
1 tsp of cinnamon
4 cups self rising flour
1 pinch of salt
zest of one orange
400 gr of greek yogurt
1/4 cup of raisins
1/4 cup of dried apricots
For the icing
2 egg whites
1 pinch of salt
1 tbsp of vanilla extract
1.5 tbsp of water
2 to 2,5 cups of powdered sugar
Put the raising and the apricots in 2 small bowls and cover with warm water,let them puff for about 1 hour,strain them ,chop the apricots and flour them along with the raisins
Beat the eggs with the sugar till white and frothy
Add in the vegetable oil,the cinnamon and the vanilla
Add in the flour,with the salt and the zest,alternating with the yogurt
At the end fold in the raisins and the apricots,with a spatula
Bake at 175 C for 40 minutes
Let it cool
For the icing beat the egg whites for 30 seconds till frothy ,add in the salt,the vanilla and the sugar beat and add in the water ,till it reaches a drizzling consistancy
Garnish the cake with the icing and write the new year's number with walnuts or almonds
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου