450 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
μισή κούπα άχνη ζάχαρη
3 και 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κούπας πούδρα αμυγδάλου
1 πρέζα αλάτι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα 500 γρ τουλάχιστον
συν 2 βανίλιες σε σκόνη
Χτυπάμε με το μίξερ 2 λεπτά το βούτυρο να αφρατέψει
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και την άχνη ζάχαρη και συνέχιζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά,να ασπρίσει το βούτυρο
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και του προσθέτουμε το αλάτι
Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα του βούτυρο σταδιακά και ανακατεύουμε με το χέρι,μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη
Πλάθουμε σε μπαλάκια και κόβουμε σε μισοφέγγαρα με ένα φλιτζάνι του καφέ
Ψήνουμε στους 175 C για 20 με 23 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν ελαφρά
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά
Βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα ταψί και την ανακατεύουμε με την σκόνη βανίλιας
Βάζουμε την μισή άχνη σε λαδόκολλα
Βουτάμε μέσα στην άχνη τους κουραμπιέδες και τους πασπαλίζουμε έξτρα άχνη με το σουρωτήρι από πάνω
Τα βάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε ξανά από πάνω με άχνη
Διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος
Ingredients for 50 cookies
450 gr butter at room temperature
1 tbsp vanilla extract
half a cup of powdered sugar
3 and 3/4 of a cup all purpose flour (450gr)
1/4 cup almond powder (50 gr)
1 pinch of salt
powdered sugar for garnish at least 500 gr
plus 1/4 tsp vanilla powder
Beat the butter in the mixer for 2 minutes
Add in the vanilla extract and the powdered sugar and continue beating for 4-5 minutes till white and fluffy
Sift the flour and add in the salt
Add the flour into the butter mixture,gradually and mix with your hands till your have a soft dough
Shape into balls,press them with your hand and cut into crescent shape with a small cup
Bake at 175 C for 20-23 minutes till lightly golden
Let them cool completely
Put the powdered sugar in a pan and mix in the vanilla powder
Put half of the podwered sugar in a parchment paper
Dip the cookies into the powdered sugar and garnish them with extra sugar on the top
Put them in a platter and garnish them with powdered sugar again
Store in an airtight container
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου