500 γρ τριμμένη ψίχα από ξερό ψωμί
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αποξηραμένα δαμάσκηνα και βερίκοκα
ψιλοκομμένα συκωτάκια κοτόπουλο η γαλοπούλα
αλάτι,μαύρο πιπέρι,ρίγανη
νερό
Για την εύκολη μαρινάδα
1/4 κούπας ελαιόλαδο
χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κύβος κοτόπουλο πατημένος με το πιρούνι
αλάτι,μαύρο πιπέρι,ρίγανη
κόκκινο γλυκό πιπέρι
4 κ.σ κέτσαπ
Γλυκοπατάτες και πατάτες κομμένες μισοφέγγαρο
Σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο,τα κρεμμύδια,προσθέτουμε τα συκωτάκια,σοτάρουμε να πάρουν χρώμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν
Ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε λίγο νερό στο μείγμα να γίνει συμπαγές
Ανακατεύουμε τα υλικά για την μαρινάδα και αλείφουμε το κοτόπουλο
Γεμίζουμε το κοτόπουλο η την γαλοπούλα και την ράβουμε,το κοτόπουλο μπορούμε να το κλείσουμε με οδοντογλυφίδες
Βάζουμε γύρω γύρω τις πατάτες,τις αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε ζεστό νερό σχεδόν να τις καλύπτει
Ψήνουμε για περίπου 1,5 στους 180 C αν είναι κοτόπουλο η αν είναι γαλοπούλα 40 λεπτά για κάθε κιλό
Ingredients
500 gr crumbled stale bread
1 big red onion minced
2 green onions chopped
chopped parsley
dried apricots and prunes
chopped chicken or turkey livers
salt,black pepper,oregano
water
For the easy marinade
1/4 cup of olive oil
juice of one orange
1 chicken cube pressed with a fork
salt,black pepper,oregano
sweet red pepper
4 tbsp of ketchup
sweet potatoes and yellow potatoes sliced
Saute in butter,the onions,add in the livers,and saute till they take colour,let them cool and mix with the rest of the ingredients,add a little water to moisten the bread
Mix the marinade ingredients and spread over the bird
Fill it with the stuffing and sew the turkey or if it's a chicken you can close it with toothpicks
Put the potatoes on the side,season them and pour over warm water till almost covered
Bake at 180 C for 1,5 hour if it's a chicken or if it's a turkey for about 40 minutes for it's killo
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου