2 κούπες αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις (250 γρ)
1 πρέζα αλάτι
100 ml χλιαρό νερό
150 γρ γιαούρτι
4 γρ ξηρή μαγιά ή 12 γρ νωπή μαγιά
1 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη
2 κ.σ ελαιόλαδο
Σάλτσα ντομάτας
Ζαμπόν
Γκούντα τριμμένο
Φέτα τριμμένη
Ντομάτα κομμένη σε φέτες χωρίς τα σπόρια
Ρίγανη
Ανακατεύουμε στο αλεύρι,το αλάτι,την μαγιά,την ζάχαρη,το γιαούρτι,το λάδι και το νερό
Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακιά ζύμη
Στρώνουμε την ζύμη σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα και την ανοίγουμε με λαδωμένα χέρια
Σκεπάζουμε και την αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσει
Γαρνίρουμε με την σάλτσα ντομάτας,ζαμπόν,γκούντα,ντομάτα,τριμμένη φέτα και ρίγανη
Ψήνουμε στους 180 C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει
Ingredients
2 cups all purpose gluten free flour (250 gr)
pinch of salt
100 ml warm water
150 gr yogurt
4 gr instast dry yeast or 12 gr fresh yeast
1 tbsp of granulated sugar
2 rbsp of olive oil
Tomato sauce
Ham
Shredded gouda
Crumbled feta
Sliced tomato seeded
Oregano
Mix in the flour,salt,yeast,sugar,yogurt,oil and water
Knead to form a soft dough
Spread the dough in a pan lined with parchment paper and open it with oiled hands
Cover and let it rise for 40 minutes
Garnish with tomato sauce,ham,gouda,tomato,feta cheese and oregano
Bake at 180 C for 20-25 minutes till golden
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου