Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Το Αγαπημένο μου Αφράτο Κέικ My favourite Moist Cake


Υλικά
4 αυγά
2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder
1 βανίλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
2 γιαούρτια (400 γρ)
Προαιρετικά Σταφίδες,Σταγόνες Σοκολάτας,Καρύδια

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να φουσκώσουν και να ασπρίσουν
Προσθέτουμε το λάδι
Προσθέτουμε το αλεύρι,με την βανίλια,το ξύσμα,το αλάτι και το μπέικινγκ εναλλάξ με το γιαούρτι
Ψήνουμε στους 175 C για 35-40 λεπτά
Προαιρετικά  προσθέτουμε στο τέλος Σταφίδες,Σταγόνες Σοκολάτας η Καρύδια ψιλοκομμένα
Το γιαούρτι διατηρεί το κέικ αφράτο για πολλές μέρες



Ingredients
4 eggs
2 cups of granulated sugar
1 cup of vegetable oil
4 cups all purpose flour
20 gr baking powder
1 tsp vanilla extract
zest of 1 orange
1 pinch of salt
2 yogurts (400 gr)
Optionally Raisins,Chocolate Chips,Walnuts

Beat the eggs with the sugar till foamy and white
Add in the oil
Add in the flour,vanilla,orange zest,salt,baking powder,alternating with yogurt
Bake at 170C for 35-40 minutes
Optionally you can add in a the end Raisins,Chocolate Chips or chopped Walnuts
Yogurts keeps the cake moist for many days


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου