Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Εκλεράκια Με Σοκολατένια Ζύμη Chocolate Dough Eclairs



Υλικά 
για 14 μεγάλα εκλέρ

125 ml νερό
56 γρ βούτυρο
2 κ.σ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
50 γρ αλεύρι
15 κακάο
2 αυγά

Για την κρέμα 

1 λίτρο γάλα
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
1 βανίλια
4 κρόκοι
80-100 γρ κορν φλάουρ
2 κ.σ βούτυρο
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα για το γαρνίρισμα

Γλάσο 
1/4 κούπας άχνη ζάχαρη
1-2 κ.σ γάλα μέχρι το μείγμα να γίνει αραιό

Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το βούτυρο,την ζάχαρη και το αλάτι
Αφήνουμε να πάρει δυνατή βράση και υστέρα προσθέτουμε όλο το αλεύρι και το κακάο
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ,το αλεύρι θα απορροφήσει αμέσως το νερό και θα γίνει μια σφιχτή ζύμη
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά 1 λεπτό ώστε να εξατμιστεί το νερό από το αλεύρι
Μεταφέρουμε την ζύμη στο μπολ του μίξερ και την χτυπάμε να κρυώσει
Προσθέτουμε τα αυγά 1 κάθε φορά 
Βάζουμε την ζύμη σε κορνέ και σχεδιάζουμε το κάθε εκλέρ,σε ταψί με στρωμμένη λαδόκολλα
Ψήνουμε για 12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C αφού φουσκώσουν χαμηλώνουμε στους 170 C και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά η ως που να ροδίσουν


Για την κρέμα
Ανακατεύουμε στο γάλα την μισή ζάχαρη και την βανίλια
Βάζουμε το γάλα να πάρει βράση
Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους,μαζί με το κορν φλάουρ,μέσα σε μια κατσαρόλα όχι σε μπωλάκι χαχα
Βάζουμε κουταλιές κουταλιές το ζεστό γάλα και χτυπάμε μέχρι να βάλουμε το μισό γάλα
Ρίχνουμε το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα και βάζουμε πάλι στην φωτιά
Βράζουμε να δέσει,προσθέτουμε το βούτυρο και κατεβάζουμε από την φωτιά
Ρίχνουμε την κρέμα σε κρύο ταψί να πέσει η θερμοκρασία
Προαιρετικά περνάμε την κρέμα από σουρωτήρι για να μην έχει σβόλους
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει
Χτυπάμε την κρέμα να αφρατέψει,βάζουμε σε κορνέ και γεμίζουμε τα εκλέρ
Τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα και γαρνίρουμε με το γλάσο




Ingredients for 14 big eclairs
125 ml water
56 gr butter
2 tbsp of sugar
1 pinch of salt
50 gr of flour 
15 gr of cocoa powder
2 eggs

For the cream 
1 litre milk
1 cup granulated sugar
1 tablespoon vanilla extract
4 egg yolks
80-100 gr corn flour
2 tbsp of butter
200 gr couverture chocolate for garnishing

Sugar icing
1/4 cup of icing sugar
1-2 tbsp of milk till drizlly constistency

Put in a pan ,water,butter,sugar and salt
Bring to a boil and add in the flour and the cocoa
Stir with a woooden spoon,the flour will absorb the water and it will become a soft dough
Stir for 1 minute
Bring the dough in a mixer and beat it to cool
Add 1 egg at a time
Put the dough in a pastry bag and form the eclairs in a pan lined with parchment paper
Bake for 12 minutes at 200 C till they puff and lower the heat at 170 C and bake for 15 more minutes till golden

For the cream

Mix in the milk,vanilla and half a sugar
Bring the milk to a boil
Mix in the rest of the sugar with the yolks,and corn flour in another pan not in a small bowl haha
Pout spoons of the hot milk little by little by stiring,till you putted half of the milk
Pour in the yolk mixture into the other half of the milk and put over the heat
Bring to a boil and stir to thicken
Pout in the butter,and remove from the heat
Pour the cream in a cold baking dish to drop it's temperature
Optionally press the cream into a shieve to remove any lumps
Cover with plastic wrap and after it comes at room temperatute put on the fridge to set
Beat the cream with a mixer before using and put in a pastry bag
Fill the eclairs and deep them in melted chocolate
Garnish them with sugar icing








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου