Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Creme Patissiere



Υλικά
1 λίτρο γάλα
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
1 βανίλια
4 κρόκοι
80-100 γρ κορν φλάουρ
2 κ.σ βούτυρο


Ανακατεύουμε στο γάλα την μισή ζάχαρη και την βανίλια
Βάζουμε το γάλα να πάρει βράση
Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους,μαζί με το κορν φλάουρ,μέσα σε μια κατσαρόλα όχι σε μπωλάκι χαχα
Βάζουμε κουταλιές κουταλιές το ζεστό γάλα και χτυπάμε μέχρι να βάλουμε το μισό γάλα
Ρίχνουμε το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα και βάζουμε πάλι στην φωτιά
Βράζουμε να δέσει,προσθέτουμε το βούτυρο και κατεβάζουμε από την φωτιά
Ρίχνουμε την κρέμα σε κρύο ταψί να πέσει η θερμοκρασία
Προαιρετικά περνάμε την κρέμα από σουρωτήρι για να μην έχει σβόλους
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει
Χτυπάμε την κρέμα να αφρατέψει,βάζουμε σε κορνέ και γεμίζουμε τα γλυκά (εκλαίρ,κέικ κλπ)

Ingredients

1 litre milk
1 cup granulated sugar
1 tablespoon vanilla extract
4 egg yolks
80-100 gr corn flour
2 tbsp of butter

Mix in the milk,vanilla and half a sugar
Bring the milk to a boil
Mix in the rest of the sugar with the yolks,and corn flour in another pan not in a small bowl haha
Pout spoons of the hot milk little by little by stiring,till you putted half of the milk
Pour in the yolk mixture into the other half of the milk and put over the heat
Bring to a boil and stir to thicken
Pout in the butter,and remove from the heat
Pour the cream in a cold baking dish to drop it's temperature
Optionally press the cream into a shieve to remove any lumps
Cover with plastic wrap and after it comes at room temperatute put on the fridge to set
Beat the cream with a mixer before using and put in a pastry bag to garnish your desserts (eclairs,cakes etc)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου