Ελαφρύ ελαιόλαδο η αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (250 γρ)
4 γρ ξηρή μαγιά η 12 γρ νωπή
3 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
270 ml χλιαρό νερό η γάλα
Προαιρετικά 1 βανίλια
Για το σερβίρισμα,μέλι,κανέλα,ψιλοκομμένα καρύδια
Ανακατεύουμε στο αλεύρι,την μαγιά,την ζάχαρη το λάδι,το αλάτι,και το χλιαρό νερό,να γίνει ένας χυλός
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε 40 λεπτά,σε ζεστό μέρος να φουσκώσει
Με ένα κουτάλι της σούπας κόβουμε την ζύμη με το δάχτυλο και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι
Γαρνίρουμε με μέλι,κανέλα και καρύδια
Το λάδι πρέπει να είναι καυτό αλλιώς θα κολλήσουν,όσο είναι ζεστά είναι τραγανά,όταν κρυώσουν μαλακώνουν
Ingredients
Vegetable oill for frying
2 cups of all purpose flour (250 gr)
4 gr of dry yeast or 12 gr of fresh yeast
3 tbsp of granulated sugar
2 tbsp of olive oil
a pinch of salt
270 ml lukewarm water or milk
Optionally honey,cinnamon,chopped walnuts
Mix in the flour,yeast,sugar,oil and lukewarm water
Cover with a towel and let it double and foam up,in a warm place
With a tablespoon cut the dough with your finger and fry it in hot oil
Garnish with honey,cinnamon and walnuts
The oil must be hot otherwise they will stick,while their hot they are crispy as they cool they become softer
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου