Τρίτη, 8 Μαΐου 2018

Μιλφέιγ στην Φόρμα Springform Pan Mille feuille




































Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
1 βανίλια
4 κρόκοι
80-100 γρ κορν φλάουρ
2 κ.σ βούτυρο

2 μόρφατ creamy ή 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 2 κ.σ άχνη ζάχαρη

Άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα

Κόβουμε την σφολιάτα σε 3 λωρίδες και την τρυπάμε παντού με ένα πιρουνάκι
Ψήνουμε στους 180 C για 20 λεπτά
Αφού κρυώσει στρώνουμε τα κομμάτια σε μια φόρμα με αποσπόμενο πάτο
Κόβουμε στην μέση 2 φύλα σφολιάτας και τα τρίβουμε για το γαρνίρισμα

Για την κρέμα
Ανακατεύουμε στο γάλα την μισή ζάχαρη και την βανίλια
Βάζουμε το γάλα να πάρει βράση
Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους,μαζί με το κορν φλάουρ,μέσα σε μια κατσαρόλα όχι σε μπωλάκι χαχα
Βάζουμε κουταλιές κουταλιές το ζεστό γάλα και χτυπάμε μέχρι να βάλουμε το μισό γάλα
Ρίχνουμε το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα και βάζουμε πάλι στην φωτιά
Βράζουμε να δέσει,προσθέτουμε το βούτυρο και κατεβάζουμε από την φωτιά
Ρίχνουμε την κρέμα σε κρύο ταψί να πέσει η θερμοκρασία
Προαιρετικά περνάμε την κρέμα από σουρωτήρι για να μην έχει σβόλους
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει
Χτυπάμε την κρέμα να αφρατέψει και αναμειγνύουμε με το μόρφατ ή με μια σπάτουλα αναμειγνύουμε την σαντιγί με την κρέμα που έχουμε χτυπήσει με την άχνη
Στρώνουμε την κρέμα πάνω από την σφολιάτα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σφολιάτα
Καλύπτουμε από πάνω με σαντιγύ,και γαρνίρουμε με τριμμένη σφολιάτα
Βάζουμε μια νύχτα στο ψυγείο να παγώσει
Γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε



Ingredients

2 puff pastry sheets

For the cream
1 litre milk
1 cup granulated sugar
1 tablespoon vanilla extract
4 egg yolks
80-100 gr corn flour
2 tbsp of butter

2 cans of ready whipped cream or 500 ml heavy whipping cream 35% and 2 tbsp of icing sugar
Icing sugar for garnishing

Cut the puff pastry into 3 equal parts and press them all over with a small fork
Bake at 180 C for 20 minutes
Let it cool and lay them in a restangular spring form pan
Cut some of the pastry in half and crumble them for the garnishing

For the cream
Mix in the milk,vanilla and half a sugar
Bring the milk to a boil
Mix in the rest of the sugar with the yolks,and corn flour in another pan not in a small bowl haha
Pout spoons of the hot milk little by little by stiring,till you putted half of the milk
Pour in the yolk mixture into the other half of the milk and put over the heat
Bring to a boil and stir to thicken
Pout in the butter,and remove from the heat
Pour the cream in a cold baking dish to drop it's temperature
Optionally press the cream into a shieve to remove any lumps
Cover with plastic wrap and after it comes at room temperatute put on the fridge to set
Beat the cream to become fluffy and mix it with the read whipped cream or with the spatula mix it with the heavy whipping cream you whipped with the icing sugar

Spread  the cream over the puff pastry and cover with the rest of the pastry
Spread the whipped cream on the top and garnish with the shredded pastry
Put in the fridge for a night
Garnish with icing sugar and serve









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου