1.5 κιλό αρνί
1/4 κούπας βούτυρο μαλακωμένο
κόκκινο γλυκό πιπέρι,μαύρο πιπέρι,αλάτι,ρίγανη
1 κύβος ζωμός κοτόπουλο πατημένος με το πιρούνι
χυμός από 1 πορτοκάλι
1 φύλλο δάφνης
4 σκελίδες σκόρδο
Πατάτες κομμένες σε ροδέλες μαζί με την φλούδα
Ανακατεύουμε στο βούτυρο τα μπαχαρικά και τον κύβο
Αλατοπιπερώνουμε το αρνί και στις εγκοπές βάζουμε τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
Ρίχνουμε τον χυμό από το πορτοκάλι πάνω στο αρνί
Αλείφουμε το αρνί με το βούτυρο
Βάζουμε γύρω γύρω τις πατάτες,την δάφνη,τις αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε με ζεστό νερό σχεδόν να τις σκεπάζει
Ψήνουμε στους 180 C για 2.5 ώρες και στα μισά του ψησίματος το γυρνάμε να ροδίσει και από την άλλη πλευρά
Ingredients
1,5 kg lamb
1/4 soft butter
sweet,red pepper,salt,black pepper,oregano
1 chicken cube pressed with a fork
juice of 1 orange
1 bay leaf
4 cloves of garlic
potatoes cutted into rolls with their peel
Min the butter,the spices and the chicken cube
Season the lamb and in the edges put the whole garlic cloves
Pour over the lemon juice and spread over the butter
Put the potatoes on the side,bay leaf and season them
Cover with warm water till the potatoes are almost covered
Bake at 180 C for about 2,5 hours,halfway through baking turn the lamb over to roast on both sides
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου