4 αυγά
400 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (2 κούπες)
1 κούπα αραβοσιτέλαιο (220 ml)
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 πρέζες αλάτι
300 ml χυμός πορτοκάλι ή μισός μισός με χυμό μανταρινιού
(περίπου 1 κούπα και 1/4)
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 βανίλιες
Για την γκανάς
180 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη
Χτυπάμε να φουσκώσουν και να ασπρίσουν
Προσθέτουμε το λάδι
Προσθέτουμε το αλεύρι,το baking powder,το,αλάτι,την βανίλια και το ξύσμα εναλλάξ με τον χυμό
Ψήνουμε σε φόρμα 26 εκ,στους 175 C για 40-45 λεπτά
Χτυπάμε να φουσκώσουν και να ασπρίσουν
Προσθέτουμε το λάδι
Προσθέτουμε το αλεύρι,το baking powder,το,αλάτι,την βανίλια και το ξύσμα εναλλάξ με τον χυμό
Ψήνουμε σε φόρμα 26 εκ,στους 175 C για 40-45 λεπτά
Για την γκανάς βάζουμε την κρέμα να πάρει μια βράση και την ριχνούμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα
Ανακατεύουμε να λιώσει και αφήνουμε να κρυώσει
Βάζουμε από πάνω το φλουρί τυλιγμένο με ένα αλουμινόχαρτο
Αφού κρυώσει γαρνίρουμε με την γκανάς
Αφού κρυώσει γαρνίρουμε με την γκανάς
Τα γράμματα τα γράφουμε με φυτική σαντιγί η με αμύγδαλα,καραμέλες κλπ
Ο χυμός το κάνει εξαιρετικά αφράτο και μυρωδάτο
Ο χυμός το κάνει εξαιρετικά αφράτο και μυρωδάτο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου