Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Πιλάδι με κεφτεδάκια και λαχανικά στην Γάστρα


 

Υλικά


500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι η 2 μέτρια (τριμμένο και σοταρισμένο)
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη και σοταρισμένη με το κρεμμύδι
1 αυγό
1/4 κούπας νιφάδες βρώμη
4 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ κέτσαπ και 1 μουστάρδα
ρίγανη,αλάτι,πιπέρι,πάπρικα γλυκιά

μισή κούπα ρύζι κίτρινο
μισή κούπα ρύζι νυχάκι
1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε φέτες προβρασμένα
μισή κούπα αρακάς προβρασμένο
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και διόσμο ξερό
χυμό από 1 λεμόνι

4 κούπες ζωμό κοτόπουλο

Ζυμώνουμε τον κιμά με το σοταρισμένο κρεμμύδι και το σκόρδο,το αυγό,την μουστάρδα και το κέτσαπ και τις νιφάδες βρώμης
Αλατίζουμε τον κιμά και προσθέτουμε,μαιντανό ψιλοκομμένο ,ρίγανη,πιπέρι και πάπρικα γλυκιά
Βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο 
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια,τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε στην γάστρα για 20 λεπτά στους 175 C
Σοτάρουμε τα λαχανικά
Προσθέτουμε το κίτρινο ρύζι και το ρύζι νυχάκι
Το σοταρισμένο κολοκυθάκι,τον αρακά και το καρότο,τον ζωμό κοτόπουλο
Προσθέτουμε λίγο αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και διόσμο ξερό και το λεμόνι
Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 175 C για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το ρύζι
Προς το τέλος βγάζουμε το καπάκι να πάρουν χρώμα τα κεφτεδάκια











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου