Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Ιταλική Πίτσα Μαργαρίτα με Λεπτή Ζύμη


Υλικά


150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή για πίτσα
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ ξηρή μαγιά
μισό ποτήρι χλιαρό γάλα

Για την σάλτσα

100 ml ντοματοχυμό
1 κ.σ κέτσαπ
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη

 μοτσαρέλα τριμμένη

Ανακατεύουμε το αλάτι και την ζάχαρη με το αλεύρι και προσθέτουμε την ξηρή μαγιά,το λάδι και το χλιαρό γάλα
Ζυμώνουμε 5-6 λεπτά,να έχουμε μια μαλακιά ζύμη
Αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσει
Εγώ την βάζω σε σβησμένο,προθερμασμένο φούρνο στους 100  βαθμούς,σκεπασμένη με πετσέτα
Ο σβηστός φούρνος κρατάει την θερμοκρασία και η ζύμη φουσκώνει πιο γρήγορα
Ανακατεύουμε τα υλικά για την σάλτσα
Ανοίγουμε την ζύμη για την πίτσα με τον πλάστη
Αλείφουμε με την σάλτσα και γαρνίρουμε με την μοτσαρέλα
Ψήνουμε στους 175 C για 15-20 λεπτά να λιώσει η μοτσαρέλα και να ψηθεί και από την κάτω μεριά 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου