6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη (200 γρ)
60 γρ φρυγανιά (μισή κούπα)
2 κ.γ κανέλα
μισό κ.γ γαρίφαλο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια
90 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (3/4 κούπας)
1 φακελάκι baking powder
1 πρέζα αλάτι
180 γρ καρύδια ψιλοκομμένα (1,5 κούπα)
Για το σιρόπι
500 γρ ζάχαρη (2 κούπες)
500 ml νερό (2 κούπες)
χυμό από μισό πορτοκάλι
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
100 γρ custard powder
100 γρ ζάχαρη
50 γρ βούτυρο
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει
Για την καρυδόπιτα
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη 7-8 λεπτά να φουσκώσουν και να ασπσρίσουν
Προσθέτουμε την φρυγανιά με την κανέλα,το γαρίφαλο,το ξύσμα και την βανίλια
Το αλεύρι και το baking powder και στο τέλος ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τα ψιλοκομμένα καρύδια
Βάζουμε σε 30 άρι ταψί και ψήνουμε στους 170 για 30 λεπτά
Σιροπιάζουμε την ζεστή καρυδόπιτα με το κρύο σιρόπι
Για την κρέμα
Ανακατεύουμε στο κρύο γάλα το custard powder,με την ζάχαρη,βάζουμε να βράσει και να δέσει και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο
Περιχύνουμε την καρυδόπιτα με την ζεστή κρέμα
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει
Γαρνίρουμε με σαντιγί κανέλα και καρύδια και σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου