200 γρ γιαούρτι
60 ml ελαιόλαδο
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 πρέζες αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
1 ξηρή μαγιά
200 ml χλιαρό γάλα
1 κρόκος για το άλειμμα
Για την γέμιση
250 γρ φέτα
ρίγανη,πιπέρι,διόσμο ξερό
και λίγο γάλα
Χτυπάμε το γιαούρτι με το λάδι
Προσθέτουμε το αλεύρι,με το αλάτι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε και την ξηρή μαγιά
Προσθέτουμε και το χλιαρό γάλα και ζυμώνουμε 5-6 λεπτά,μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μια ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια,βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση και κλείνουμε σε ρολάκια
Τα αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν,τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 170 C για 35-40 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν
Αν χρειαστεί στην διάρκεια του ψησίματος σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου