Υλικά
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
250 ml ελαιόλαδο
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει
2 πρέζες αλάτι
1 κρόκος για το άλειμμα
σουσάμι για το πασπάλισμα
Για την γέμιση
300 γρ φέτα ψιλοκομμένη
150 γρ γιαούρτι
ρίγανη,μαύρο πιπέρι,δυόσμο ξερό
Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη,το γιαούρτι και το λάδι
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι
Ζυμώνουμε 2 λεπτά να έχουμε μια μαλακιά ζύμη
Βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο
Για την γέμιση ανακατεύουμε την φέτα με το γιαούρτι,την ρίγανη,το μαύρο πιπέρι και τον δυόσμο
Πλάθουμε σε μπαλάκια,βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση,και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο,πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι
Αλείφουμε με κρόκο αυγού,πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 170 C για 20-24 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν
Αυτή η ζύμη τα διατηρεί μαλακά και αφράτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου