1 συσκευασία σαβαγιάρ
ινδοκάρυδο
1 μόρφατ
αμύγδαλο φιλέ
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
4 κρόκους
100 γρ custard powder
200 γρ ζάχαρη
50 γρ βούτυρο
Για την κρέμα
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη,το custard powder και 100 ml κρύο γάλα
Βαζουμε τα 900 ml γάλα να πάρει μια βράση
Ρίχνουμε σιγά σιγά με μια κουτάλα,το καυτό γάλα στο μείγμα με τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα
Μέχρι να βάλουμε 3/4 από το γάλα
Βάζουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει
Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο
Κατεβάζουμε από την φωτιά,σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου,ύστερα βάζουμε στο ψυγείο
Όταν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε,την χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει και μπορούμε να την ανακατέψουμε και με 200 γρ σαντιγί
Βουτάμε κάθε σαβαγιάρ στο γάλα,γεμίζουμε με την κρέμα και βουτάμε στο ινδόκαρυδο
Χτυπάμε το μόρφατ,με 1 κ.σ άχνη,1 βανίλια και 2 κ.σ γάλα να αφρατέψει
Γαρνίρουμε με το μόρφατ και αμύγδαλο φιλέ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου