2 μιση κούπες πολτός κολοκύθας
μισή κούπα ζάχαρη
2 κ.σ κακάο
150 γρ γιαούρτι
1 κ.σ μέλι
2 κ.σ φρυγανιά
1 κ.γ κανέλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/4 κούπας καρύδια
Για την γέμιση
Τρίβουμε την κολοκύθα και την σοτάρουμε σε λίγο λάδι,για μισή ώρα μέχρι να πιει τα υγρά της
Αφήνουμε να κρυώσει
Ανακατεύουμε την κολοκύθα με την ζάχαρη,το ξύσμα,το κακάο,το γιαούρτι,το μέλι,την φρυγανιά,την κανέλα και το καρύδι
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
4 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ ξύδι
νερό όσο πάρει
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Για το φύλλο
Ανακατεύουμε το αλεύρι,με το αλάτι,το λάδι και το ξύδι
Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Αφήνουμε 40 λεπτά με 1 ώρα να ξεκουραστεί
Χωρίζουμε σε 3 μπάλες
Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε φύλλο
Βάζουμε το 1/3 της γέμισης στην άκρη του φύλλου,λαδώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό
Αλείφουμε με λάδι,βρέχουμε με λίγο νερό την πίτα και ψήνουμε στους 175 C για 40 λεπτά περίπου,μέχρι να ροδίσει
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
2 and a half cups of pumpkin puree
half a cup granulated sugar
2 tbsp cocoa powder
150 gr yogurta
1 tbsp honey
2 tbsp bread crumbs
1 tsp cinnamon
zest of one lemon
1/4 cup of walnuts
For the filling
Shred the pumpkin and saute it for half an hour to evaporate it's juices
Let it cool
Mix the pumpkin with the sugar,the orange zest,cocoa powder,yogurt,honey,bread crumbs,cinnamon and walnuts
Ingredients
4 cups all purpose flour
pinch of salt
4 tbsp of olive oil
2 tbsp of vinegar
water as much needed
powdered sugar for garnishing
For the phyllo
Mix the flour with the salt,the oil and the vinegar
Add in as much water needed to make a pliable dough that doesn't stick to your hands
Let it rest for 40 minutes to an hour
Seperate in 3 balls
Open it's ball in one phyllo
Put 1/3 of the filling in the edges of the phyllo,oil it and roll it
Brush with olive oil,wet the pie with some water and bake at 175 C for about 40 minutes till golden
Let it cool a bit and garnish with powdered sugar
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου