Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Μαρμελάδα φράουλα Strawberry Jam



Υλικά
500 γρ κρυσταλική ζάχαρη
500 γρ φράουλες
250 γρ νερό
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
χυμό από μισό λεμόνι

Ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις βράζουμε με τα 250 γρ νερό μέχρι να μαλακώσουν και να το ρουφήξουν
Προσθέτουμε την ζάχαρη,την βανίλια και το λεμόνι και βράζουμε για 10 λεπτά,μέχρι να δέσει
Αν χρειαστεί την ξαφρίζουμε
Πριν αρχίσουμε την μαρμελάδα βάζουμε δυο πιατάκια του καφέ στην κατάψυξη
Αφού δέσει η μαρμελάδα,βάζουμε ένα κουταλάκι στο παγωμένο πιατάκι και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει η μαρμελάδα.Αν περάσουμε το δάχτυλο μας από την μέση της κρύας μαρμελάδας και δημιουργείται μια γραμμή που στέκεται η μαρμελάδα είναι έτοιμη,αν η γραμμή κλείνει αμέσως η μαρμελάδα θέλει κι άλλο δέσιμο .Για αυτό έχουμε δύο παγωμένα πιατάκια αν δεν πετύχει με την πρώτη δοκιμάζουμε ξανά στο δεύτερο
Η ελέγχουμε με θερμόμετρο καραμέλας αν δείξει 104 βαθμούς C η μαρμελάδα έχει δέσει
Αν θέλουμε πολτοποιούμε την μαρμελάδα με το ραβδομπλέντερ για σούπες
Βάζουμε την μαρμελάδα ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα,τα γυρίζουμε ανάποδα και αφήνουμε να κρυώσει

Για να αποστειρώσουμε τα βάζα τα βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 100 C

Ingredients

500 gr granulated sugar
500 gr strawberries
250 gr water
1 tbsp of vanilla extract
juice of half a lemon

Chop the strawberries and boil them with 250 gr of water till they soften and evaporate their juices
Add in the sugar,vanilla and lemon juice and boill for 10 minutes till it thickens
If needed remove the foam that may form in the top
Before you start the jam put two small plates in the freezer
To see if the jam is ready put a tsp of jam into the cold plate and put it back in the freezer till the jam cools
Form a line with your finger in the middle of tha jam,if the line stays the jam is ready,if it closses immedietaly boil it more Thats why we have two plates in the freezer if it's not done at the first try we use the second plate
Or check with a candy thermometer when it reaches 104 C it's done
If you want blend the jam with the soup blender
Put the hot jam in sterilized jars turn them upside down and let them cool

To sterilize the jars put them in 100 C oven for 10 minutes


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου