250 ml ελαιόλαδο (1 ποτήρι) ή αραβοσιτέλαιο ή μίσο ελαίολαδο μισό αραβοσιτέλαιο
125 ml κόκκινο κρασί (μισό ποτήρι)
60 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (1/4 κούπα)
430 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (τρεισήμισι κούπες)
3 κ.γ baking powder
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
Πολύχρωμα λουκούμια με όλες τις γεύσεις
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Χτυπάμε το λάδι με το κρασί και την ζάχαρη
Προσθέτουμε το αλέυρι το baking powder και την βανίλια και ανακατεύουμε
Θα γίνει μια τριφτή ζύμη που θα θυμίζει την ζύμη κουρού
Πλάθουμε σε 25 μικρά μπαλάκια
Κόβουμε το κάθε λουκούμι στα 4,βάζουμε 1/4 μέσα στην ζύμη,κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και πατάμε με ένα πιρούνι τις άκρες
Ψήνουμε στους 180 C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν,όταν τα βγάλουμε θα είναι μαλακά και θα σκληραίνουν όσο κρυώνουν
Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
Ingredients
250 ml olive oil (1 cup) - or 1 cup of vegetable oilor half a cup of olive and half a cup of vegetable oil
125 ml red wine (half a glass)
60 gr granulated sugar (1/4 cup)
430 gr all purpose flour (three and a half cups)
3 tsp baking powder
1 tbsp vanilla extract
Turkish delight
Icing sugar for dusting
Beat the oil with the wine and the sugar
Add the flour,the baking powder and vanilla and mix
The dough will become moist and crumbly
Shape into 25 small balls
Cut each delight in 4 put 1/4into the dough and close in crescent shape by pressing a fork on the sides
Bake at 180 C for 20-25 minutes until golden,they will be soft when you get them out of the oven and will harden as they cool
Let them cool and sprinkle them with icing sugar
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου