Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Κρέπες Ογκρατέν ,Γεμιστές Με Σπανάκι Και Ελαφριά Σάλτσα Γιαουρτιού Ogratin Crepes,Filled with Spinach,With Light Yogurt Sauce



Υλικά Για 6 κρέπες 

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα και 1/4 γάλα ή νερό
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
2 κ.σ ελαιόλαδο

Για τις κρέπες,χτυπάμε στο μπλέντερ,το αυγό,το αλεύρι το λάδι και το νερό
Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα χαρτί και λαδώνουμε το καυτό τηγάνι
Βάζουμε 1 κουτάλα μείγμα,για κάθε κρέπα
Αφού ψηθεί από την μια πλευρά και αρχίσει να κάνει φουσκάλες,γυρνάμε από την άλλη







Για την γέμιση

2 μεσαία κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
γρ σπανάκι
μαϊντανός ψιλοκομμένο
δυόσμος
αλάτι,μαύρο πιπέρι,ρίγανη
φέτα
1 κ.σ γιαούρτι
1 αυγό

Για την γέμιση
Σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι με το σκόρδο,προσθέτουμε το σπανάκι ,αλατίζουμε και το αφήνουμε 20 λεπτά να πιει τα υγρά του και να στεγνώσει
Αφού κρυώσει η γέμιση,προσθέτουμε τον μαϊντανό,τον δυόσμο,την ρίγανη και το πιπέρι,την τριμμένη φέτα .το γιαούρτι και το αυγο και ανακατεύουμε
Γεμίζουμε την κάθε κρέπα και την τυλίγουμε

Για την σάλτσα γιαουρτιού

180 γρ γιαούρτι
1 αυγό
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
ρίγανη,αλάτι,μαύρο πιπέρι
φέτα και γκούντα τριμμένη

Χτυπάμε τα υλικά για την σάλτσα με ένα πιρούνι και περιχύνουμε τις κρέπες
Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 c μέχρι να ροδίσουν και να πήξει η σάλτσα




Ingredients for 6 crepes 

1 egg 
1 cup of all purpose flour
1 pinch of salt
2 tnsp of oil
1 cup and 1/4 milk or water

For the crepes 
Beat in a blender ,the egg,the flour,the oil and the water
Put some oil on a paper,and oil the hot pan
Pour a spoon of the batter for each crepe
When it's baked and starts to puff on one side,flip it over

Ingredients for the filling
gr of Spinach
2 medium onions shredded
1 clove of garlic crushed
choppred parsley
spearmint
salt,black pepper,oregano
feta cheese crumbled
1 tbsp of yogurt
1 egg

For the filling
Saute the shredded onion with the garlic,add in the spinach,season with salt and leave it for 20 minutes,to dry and evaporate it's juices
When it cools,add in the parsley,the spearmint.oregano and black pepper
The crumbled feta ,yogurt and egg and mix
Fill each crepe,with the filling

For the yogurt sauce
180 gr yogurt
1 egg
nutmeg
salt,black pepper,oregano
feta cheese and gouda

Beat the ingredients for the sauce
Drizlle the crepes with the sauce 
Bake for 15 minutes till the sauce thickens and the crepes become golden









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου