Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Κέικ Ολικής Αλέσεως Γεμιστό με Μαρμελάδα Φράουλα Whole wheat Cake filled with Strawberry Jam




Υλικά

2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική 
1 κούπα βούτυρο

4 αυγά
1 κ.σ σούπας εκχύλισμα βανίλιας

ξύσμα από ένα πορτοκάλι
125 γρ γιαούρτι

125 γρ γάλα
250 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως (2 κούπες)
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (2 κούπες)
1 φακελάκι μπέικινγκ πάουντερ

Μαρμελάδα φράουλα για την γέμιση

Για το γλάσο
Μισή  κούπα Άχνη ζάχαρη
2-3 κ.σ Γάλα
Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει 4-5 λεπτά
Προσθέτουμε τα αυγά,την βανίλια και το ξύσμα
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικινγκ πάουντερ,εναλάξ με το γιαούρτι και το γάλα
Ψήνουμε στους 180 C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει
Αφού κρυώσει,κόβουμε στην μέση και γεμίζουμε με μαρμελάδα
Ανακατέυουμε την άχνη με όσες κουταλιές γάλα χρειαστεί για να γίνει ρευστή 
Χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε το κέικ








Ingredients

2 cups granulated sugar
1 cup of butter
4 eggs
1 tbsp tablespoon vanilla extract
zest of one orange
125 g yogurt
125 g milk
250g wholemeal flour (2 cups)
250 g all purpose flour (2 cups)
1 sachet baking powder

Strawberry jam for the filling

For the glaze
Half a cup of powdered sugar
2-3 tbsp milk
food colouring

Beat the butter with the sugar until fluffy (4-5 minutes)
Add in the eggs, vanilla and zest
Add the flour and the baking powder,alternating with the yoghurt and the milk
Bake at 180 C for 30 minutes until golden brown
Once cooled, cut it in half and fill it with the jam
Mix the powdered sugar with as much tbsp of milk needed to have a drizzle consistancy

Paint in different colours and garnish the cake



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου