Υλικά
1,5 λίτρο πρόβειο γάλα (μη παστεριωμένο)
1,5 κ.σ πρόβειο γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
170 γρ γάλα εβαπορέ κλειστό σε θερμοκρασία δωματιού
Βράζουμε το γάλα 20 λεπτά ανακατεύοντας για να μη κολλήσει στο πάτο
Αφήνουμε 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία,στους 50 βαθμούς C ,το γάλα πρέπει να είναι καυτό
Τσεκάρουμε βάζοντας μέσα το δάχτυλο μας και μετράμε ως το 10 ,χωρίς να καούμε,αν δεν αντέχουμε αφήνουμε λίγο ακόμα,
Διαλύουμε 1.5 κ.σ γιαούρτι με λίγο από το βρασμένο γάλα και το αναμιγνύουμε στο υπόλοιπο γάλα
Στο τέλος προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και ανακατεύουμε
Βάζουμε σε τάπερ η σε πήλινα,σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε 4-5 ώρες να πήξει.δεν το μετακινούμαι ως που να πήξει.όσο πιο πολλές ώρες το αφήσουμε τόσο πιο ξινό θα βγεί
Ύστερα βάζουμε στο ψυγείο και διατηρούμαι για 10 μέρες
1.5 liter of sheep's milk (unpasteurized)
1 tbsp sheeps milk yogurt containing active cultures (not strained)
170 g evaporated milk closed can in room temperature
Boil the milk for 20 minutes, stirring constantly to avoid sticking to the bottom
Remove from the heat and allow it 10 minutes to cool,till it drops it's temperature at 50 C, the milk must be hot
Check by putting your finger and count to 10 without being burned, if you can not take it leave it some more minutes to cool
Dissolve 1.5 tbsp yogurt in a bit of the boiled milk and mix it in the remaining milk
At the end,add in the evaporated milk and stir
Place in a bowl,cover it with a towel and leave it for 4-5 hours to set,don't move till it sets,the longer you leave it,the more sour will taste
Then refrigerate for up to 10 days
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου