Υλικά
450 γρ μπισκότα πτι-μπερ
2-3 κ.σ κακάο κοσκινισμένο
225 γραμμ μαργαρίνη
1 αυγό.
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
2 βανίλιες η λίγο λικέρ
λίγο γάλα.
1 κ.σ μερέντα
Λιώνουμε το βιτάμ και προσθέτουμε την ζάχαρη και το κακάο.
Ανακατεύουμε την ζάχαρη να διαλυθεί καλά μέσα στο λιωμένη μαργαρίνη
Δοκιμάζουμε κι αν θέλουμε βάζουμε 2-3 κ.σ ζάχαρη ακόμα για πιο γλυκιά γεύση.Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε και τις βανίλιες
Σ΄ ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε με λίγο γάλα να μαλακώσουν Προσθέτουμε το μείγμα της μαργαρίνης,την μερέντα,ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει λίγο
Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε.
Βάζουμε λίγο στο ψυγείο να σφίξει ή βάζουμε στη κατάψυξη για να σφίξει πιο γρήγορα
Πλάθουμε σε δεντράκια και αν θέλουμε τα καλύπτουμε με λιωμένη σοκολάτα και τα διακοσμούμε
Διατηρούμε στο ψυγείο
Ingredients
450g biscuits (petit beurre.digestive)
2-3 tbsp cocoa powder sifted
225 grams of margarine
1 egg .
1 cup granulated sugar
1 tsp vanilla extract or some liqueur of your choice
milk .
1 tbsp of nutella
Melt the margarine and add in the sugar and the cocoa
Add the granulated sugar and stir it to dissolve well in the melted margarine
Taste it and if u want put 2-3 tbsp sugar for sweeter taste Take off the heat and add in the vanilla extract
In a bowl,break the biscuits into small pieces and add some milk to soften the biscuits.Mix in the margarine mixture and the nutella and let it cool a bit
Add the egg and mix
Refrigerate till it chills a bit or put in the freezer to chill more quickly
Shape into christmas trees,cover them with melted chocolate if you want and decorate them
Store them in the refrigerator
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου